Trecerea la nivel cu calea ferată de pe strada Lucian Blaga, o problemă pentru traficul din Bistrița. ”Sper ca până în septembrie – octombrie această trecere să fie modernizată și semaforizată!”

 -  -  41778


Viceprimarul municipiului Bistrița, Cristian Niculae, este de părere că trecerea la nivel cu calea ferată de pe strada Lucian Blaga este o problemă pentru traficul din oraș. De foarte multe ori, aici se formează cozi, iar circulația este îngreunată din acest motiv. Autoritățile locale au făcut deja demersuri pentru a reabilita, moderniza și chiar dota trecerea la nivel cu calea ferată cu semafoare, iar în acest moment se așteaptă un aviz al Autorității Feroviare pentru proiectul tehnic.

Cea mai mare problemă pe care o avem acum este trecerea la nivel cu calea ferată de pe Lucian Blaga și asta pentru că acolo se formează în permanență blocaje, tocmai din obligația fiecărui conducător auto de a opri și a se asigura la trecerea la nivel cu calea ferată. Noi am finanțat acest proiect, ni l-am asumat pentru că CFR -ul ne-a spus în urmă cu doi ani de zile că nu poate finanța acest proiect din cauza unei legi care spune că dacă nu trec mai mult de 50 de trenuri pe zi pe acea trecere nu este obligatorie semaforizarea trecerii”, a declarat viceprimarul Cristian Niculae, într-o emisiune a postului local de televiziune AS-TV.

În aceste condiții, Primăria Bistrița a decis că va asigura fondurile necesare pentru ca CFR să poată executa o astfel de lucrare.

Având în vedere că avem acea problemă de trafic în zonă am zis să dăm noi, Primăria Bistrița, banii. Am organizat licitația de două ori, nu s-a prezentat nimeni. Doar a treia oară a venit o firmă care să proiecteze acea trecere. S-a rezolvat și această problemă. Acum proiectul tehnic se află la Autoritatea Feroviară Română pentru avizare. Urmează să primim avizul. Probabil săptămâna viitoare va veni și acest aviz. Mai trebuie să obținem și avizul CFR. în momentul în care vom avea cele două avize, sper în această lună să le obținem, vom preda amplasamentul cu autorizația de construcție către CFR, care se va ocupa de realizarea lucrării”, a mai declarat Cristian Niculae în emisiunea ”Impact” moderată de Cristian Berari.

Autoritățile locale au speranțe ca până în septembrie – octombrie lucrările să fie finalizate, iar trecerea să fie modernizată pentru fluidizarea traficului.

Despre costurile privind modernizarea trecerii la nivel cu calea ferată din zona Lucian Blaga, Ziar de Bistrița a scris AICI.

4 notes
903 views
bookmark icon

3 thoughts on “Trecerea la nivel cu calea ferată de pe strada Lucian Blaga, o problemă pentru traficul din Bistrița. ”Sper ca până în septembrie – octombrie această trecere să fie modernizată și semaforizată!”

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *