Trei cazuri de gripă, diagnosticate de medici în Bistrița-Năsăud

 -  -  7411


Peste 2.500 de bistriţeni au fost diagnosticaţi, în ultima săptămână, cu diverse afecțiuni respiratorii, potrivit ultimelor informații date publicității de Direcţia de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud.

Astfel, potrivit raportărilor din săptămâna 14 – 20 ianuarie, în ceea ce priveşte infecţiile acute ale căilor respiratorii superioare, au fost înregistrate 2.250 de cazuri, cu circa 20 la sută mai multe decât săptămâna precedentă (7 – 13 ianuarie). Dintre acestea, majoritatea – 647 – au fost înregistrate la pacienți cu vârste cuprinse între 15 și 49 de ani. 24 de persoane au avut nevoie de internare, prezentând forme mai grave, 17 cazuri fiind copii cu vârsta cuprinsă între câteva luni şi 14 ani.

Și numărul cazurilor de pneumonie, a crescut față de săptămâna precedentă, 249 de pacienți primind un astfel de diagnostic, dintre care 41 au necesitat internare.

De asemenea, medicii de familie au diagnosticat și trei cazuri de gripă. Unul a fost înregistrat la grupa de vârstă 15-49 ani şi alte două la grupa de vârstă 50-64 ani. Din fericire, niciunul dintre pacienţi nu a necesitat asistență medicală spitalicească.

În săptămâna 14-20 ianuarie, nu a fost raportat niciun deces cauzat de afecțiuni respiratorii.

Direcția de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud a dispus luarea unor măsuri suplimentare în şcoli şi unităţi medicale, în vederea limitării cazurilor de îmbolnăvire. La Spitalul Județean de Urgență Bistrița, programul de vizită a fost limitat și au fost introduse câteva restricții în contextul numărului mare de afecțiuni respiratorii, așa cum Ziar de Bistrița a arătat AICI.

7 bookmark
0 notes
136 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.