Trei comune în scenariul galben, una în cel verde

 -  -  988


Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud a adoptat o nouă hotărâre prin care a decis trecerea a trei comune în scenariul galben, fiind vorba despre unități administrativ-teritoriale în care rata de infectare este mai mare decât 1,5/1000 și mai mică de 3/1000 de locuitori. Totodată, o altă comună a fost trecută în scenariul verde.

Potrivit hotărârii CJSU Bistrița-Năsăud în scenariul galben intră comunele Șieu Odorhei, Nușeni și Petru Rareș.

În cele trei unități administrativ-teritoriale menționate, activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se va desfășura fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6:00-22:00. Aceleași restricții se aplică și în cazul activității operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc”, precizează Instituția Prefectului.

Conform aceleiași hotărâri, CJSU Bistrița-Năsăud a decis reducerea restricțiilor și în unitatea administrativ- teritorială Milaș, unde incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 1,5/1000 de locuitori, comuna fiind trecută în scenariul verde.

”Astfel, activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se va desfășura fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6:00-22:00. Aceleași restricții se aplică și activității operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc”, mai informează Prefectura Bistrița-Năsăud.

Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este în continuare obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.

Aceste măsuri intră în vigoare începând cu data de 𝟏𝟎 𝐚𝐩𝐫𝐢𝐥𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟏.

0 notes
113 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *