Trei noi decese cauzate de COVID-19 în Bistrița-Năsăud, în ultimele 24 de ore

 -  -  1345


În ultimele 24 de ore, trei noi decese asociate infecției cu noul coronavirus au fost înregistrate în județul Bistrița-Năsăud, potrivit informațiilor comunicate de Instituția Prefectului.

În aceste condiții, în județ, bilanțul deceselor cauzate de COVID-19 a urcat la 39.

Potrivit directorului Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, dr. Anca Andrițoiu, două dintre aceste decese provin din rândul beneficiarilor de la centrul pentru vârstnici din localitatea Maieru.

”Dintre cele 39 de decese din județ, două sunt de la centrul din Maieru”, a declarat dr. Anca Andrițoiu.

Întrebată care este starea de sănătate a celorlalți pacienți de la Maieru, dr. Anca Andrițoiu a precizat că nu există în acest moment niciunul internat la Terapie Intensivă, dar starea de sănătate a unui pacient cu COVID-19 se poate schimba de la o oră la alta.

18 dintre beneficiarii centrului de la Maieru au fost internați și alți trei au fost negativi. Sigur că noi o să îi mai testăm pe cei trei. Pe perioada cât se efectuează dezinfecția și se face curățenie generală, ei au fost mutați într-o altă locație. Există o infirmieră care se ocupă de ei. Ea s-a aflat în toată această perioadă în concediu de maternitate și nu a intrat deloc în contact cu cei infectați. Oricum am testat-o, rezultatul a fost negativ și atunci ea se ocupă de cei trei”, a mai adăugat dr. Anca Andrițoiu.

Reamintim că 22 de persoane din Centrul Rezidențial pentru Persoane Vârstnice ”Sfinții Zaharia şi Elisabeta” din localitatea Maieru au fost testate pozitiv cu COVID-19. Este vorba despre 18 beneficiari, trei infirmiere și bucătăreasa centrului. De asemenea, în urma testării contacților persoanelor confirmate, asistenta socială a centrului a fost confirmată și ea cu COVID-19.

Până în prezent, în județ au fost confirmate 439 de cazuri de COVID-19, 298 dintre pacienți fiind declarați vindecați. Dintre acestea, patru cazuri au fost confirmate în ultimele 24 de ore, însă sunt cazuri izolate și nu este vorba despre niciun alt focar precum cel de la Maieru.

ACTUALIZARE

Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud a venit cu noi informații în legătură cu ultimele trei decese înregistrate în ultimele 24 de ore.

Astfel, un prim deces este al unui bărbat de 61 ani. La data de 12 iunie, acesta a fost dus în Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Bistrița cu accident vascular cerebral ischemic trombolizat. Iniția, pacientul a fost internat în secția de Anestezie și Terapie Intensivă, ulterior fiind transferat în secția Neurologie. La data de 13 iunie a fost confirmat Covid-19.Pacientul a fost transferat din nou în secția ATI, unde a decedat la data de 17 iunie. Acesta suferea și de alte afecțiuni: hipertensiune arterială std. II, cardiopatie ischemică cronică, insuficiență cardiacă congestivă, NIHA II, bronhopneumonie cronică obstructivă.

Cel de-al doilea deces este al unei femei în vârstă de 84 ani, beneficiară a centrului pentru vârstnici din localitatea Maieru. Pacienta a fost inițial internată în Secția de Boli Infecțioase, însă starea sa de sănătate s-a înrăutățit și a fost transferată la secția de Anestezie și Terapie Intensivă. Pacienta a decedat la data de 17 iunie. Femeia avea și alte boli: hipertensiune arterială, diabet zaharat tip II, subluxație mandibulară.

Cel de-al treilea deces este al unui bărbat în vârstă de 64 de ani. Inițial, pacientul a fost internat la Secția Boli Infecțioase, însă starea sa de sănătate s-a agravat, motiv pentru care la data de 13 iunie a fost transferat în secția de Anestezie și Terapie Intensivă. Bărbatul a decedat la data de 17 iunie.

0 notes
470 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *