Trei nume, vehiculate pentru conducerea Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud. ”Să respingem numirea unor reprezentanți ai traseismului politic!”

 -  -  1886


La nivel național, mai mulți șefi ai inspectoratelor școlare au fost înlocuiți din funcții după ce acestora le-au expirat mandatele. Se pare că și la nivelul județului Bistrița-Năsăud sunt preconizate schimbări în viitorul apropiat, pentru conducerea Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud fiind vehiculate deja trei nume: Vasile Marc,  Mihai Mureşan și Filip Florean. 

În privința numirii viitorului inspector școlar general al IȘJ Bistrița-Năsăud, deputatul USR Cristina Iurișniți cere actualului Guvern să promoveze meritocrația și să respingă reprezentanții traseismului politic, făcând referire la Vasile Marc, cel care a făcut parte din PSD, ulterior trecând la PDL și care acum este înscris în PNL.

Lista scurtă trimisă la București de către organizația PNL Bistrița-Năsăud în vederea numirii viitorului inspector școlar general interimar, până la organizarea viitorului și absolut necesarului concurs pe post, este publică! Susțin ferm respectarea acordului semnat de USR și PNL la învestitura guvernului Ludovic Orban, care prevede clar respectarea meritocratiei în numirile din deconcentrate!
Solicit astfel guvernului PNL să promoveze fără jumătăți de măsură meritocrația, să respingă reprezentanții traseismului , persoanele care prin oportunism și antecedentele unui management defectuos nu mai au nicio credibilitate”, a declarat Cristina Iurișniți.

De asemenea, în calitate de profesor și membru în Comisia de învățământ a Camerei Deputaților, parlamentarul mai transmite: ”Trebuie să susținem ferm meritocrația, competența și integritatea în privința oricărei numiri, fie ea și interimară! Depolitizarea sistemului de învățământ, la orice nivel trebuie să devină prioritatea oricărui guvern! Educația nu are culoare politică!”.

Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud este condus în prezent de Camelia Tabără.

0 notes
1011 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *