Trei primării din județ primesc bani de la Guvern pentru plata unor cheltuieli curente și de capital

Guvernul va aproba, în ședința de joi, un proiect de hotărâre privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2023, pentru mai multe unităţi administrativ-teritoriale din țară, între acestea numărându-se și trei primării din județul Bistrița-Năsăud.

Prin proiectul de act normativ se propune alocarea sumei de 16.700.000 de lei din Fondul de rezervă bugetară locale ale unor unităţi administrativ – teritoriale din mai multe judeţe pentru asigurarea finanţării pentru unele categorii de cheltuieli de strictă necesitate precum cheltuieli de funcţionare (salarii, iluminat public şi întreţinerea acestuia, salubritate etc.), sentinţe, cofinanţarea proiectelor, corecţii financiare, cheltuieli de capital, cât şi alte cheltuieli neprevăzute.

Printre unitățile administrativ-teritoriale care vor primi bani de la Guvern se numără și trei primării din județul Bistrița-Năsăud. Este vorba despre primăriile Budacu de Jos, Rodna și Târlișua.

Unitățile administrativ-teritoriale Budacu de Jos, Târlișua și Rodna se confruntă cu reale dificultăți financiare, pe fondul creșterii prețurilor la utilități și la materiale, fiind în imposibilitatea de a asigura funcționarea aparatului de specialitate, a serviciilor publice din subordine, cofinanțarea proiectelor cu finanțare nerambursabilă sau cu finanțare din programe naționale aflate în implementare, precum și plata unor cheltuieli stabilite prin hotărâri judecătorești”, se arată în nota de fundamentare a proiectului de hotărâre ce va fi adoptat în ședința de joi a Guvernul.

Suma totală repartizată celor trei primării din județ este de 1.050.000 lei, câte 350.000 de lei pentru fiecare unitate administrativ-teritorială.

Check Also

1 octombrie – termenul limită până la care pot fi depuse proiectele în cadrul procesului de bugetare participativă derulat de Primăria Bistrița

Până la data de 1 octombrie 2023, bistrițenii pot depune proiecte în cadrul procesului de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.