Trenulețul Thomas își reia cursele prin Parcul Regele Mihai I al României

În 1 iunie, la ora 10.00, în Parcul “Regele Mihai I al României”, trenulețul Thomas, care a bucurat vara trecută mii de copii, va fi reintrodus în circuit, a anunțat primarul Ioan Turc.

De data aceasta, traseul va fi unul restrâns, pentru a permite părinților să aibă mereu în câmpul vizual deplasarea trenulețului cu cei mici. Municipalitatea a stabilit și un nou program pentru Thomas: miercuri – sâmbătă, între orele 09.00-12.00 și 17.00-20.00, iar duminică 16.00 – 20.00 (luni și marți, mentenanță)”, a spus primarul Ioan Turc.

Trenulețul este compus dintr-o locomotivă și două mini-vagoane de câte 6 locuri fiecare.

Călătoria cu Trenulețul Thomas este gratuită, iar copiii se pot urca în trenuleț din Stația Bucuriei, situată în apropierea trambulinei și a locului de joacă dinspre Sala Polivalentă din municipiu. Atunci când călătoresc cu trenulețul, copiii trebuie să țină cont de câteva reguli:

Trenulețul a fost cumpărat de Primăria Bistrița cu bani din bugetul local, achiziția acestuia ridicându-se la circa 250.000 de lei (aproximativ 50.000 de euro). 

Anul trecut, după ce un vagon s-a răsturnat și trei copii au fost răniți în urma acestui incident, trenulețul a fost retras de pe aleile din parc. Mâine, acesta își va relua cursele prin Parcul Regele Mihai I al României, dar pe un traseu mai restrâns.

Municipalitatea reamintește că, tot mâine, se va deschide parcul pentru câini “Codrișor”, în zona fostei terase Vama Veche de lângă ștrand, unde Asociația Chinologică Bistrița-Năsăud îi așteaptă pe iubitorii animalelor cu prezentarea unor rase de câini, demonstrații de dresaj, dar și dulciuri pentru copii.

Check Also

Primarul Ioan Turc: Bistrița are ce oferi. Ne dorim să punem în valoare zona veche a orașului

În acest final de săptămână, la Bistrița se desfășoară prima ediție a Festivalului ”Legendele Cetății”, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.