Ultimele noutati

Ca pe vremea lui Ceaușescu, Radu Moldovan propune o nouă sărbătoare: 11 aprilie devine Ziua Consiliului Județean și face show cu Gheorghe Zamfir! Spectacol folcloric, lansări de carte, chermeze și vizite la sediul instituției: sărbătoarea costă 180.000 de lei din bugetul județului!

Conform unui proiect de hotărâre inițiat de președintele Consiliului Județean, ziua de 11 aprilie va fi de-azi înainte ziua Constituirii Consiliului Județean Bistrița!

Articolul 2 al proiectului are rezonanță comunistă: ” Se aprobă organizarea manifestărilor privind aniversarea a 25 de ani de la constituirea Consiliului Județean BN conform Programului manifestărilor care se vor desfășura în perioada 11 – 19 aprilie”.

Pe ce merg 40.000 de euro din banii județului !

“În anul 2017 se împlinesc 25 de ani de la constituirea Consiliului Județean , motiv pentru care promovez prezentul proiect de hotărâre privind aprobarea organizării unor manifestări cu prilejul aniverăsrii a unui sfert de veac de existență.

Pentru organizarea evenimentului aniversar se estiemază cheltuieli însumă d 180.000 lei constând din oferirea unor plachete pentru personalitățile participante, organizarea unui dineu festiv, acordarea de diplome aniversare, chitarea reprezentațiilor dudținute de invitații speciali Gheorghe Zamfir și solistul Gabriel Croitoru” se arată în proiectul inițiat de Radu Moldovan.
Agenda:

11 aprilie – Ziua Porților Deschise (în intervalul orar 8 -12 se poate vizita Consiliul Județean și se prezintă activitatea instituției)

– eveniment cultural: lansarea cărții Consiliului Județean Bistrița-Năsăud 1927 – 2016 la Centrul Cultural Dacia ora 13.30. Eveniment organizat de Biblioteca Județeană.

– masă oficială oferită invitaților la eveniment ora 15.30.

18 aprilie

spectacol cu Gheorghe Zamfir la Sala Polivalentă ora 19. Eveniment organizat de Centrul Cultural Județean.
19 aprilie

– concert simfonic extraordinar – Vioara lui George Enescu la Bistrița (Centrul Cultural Dacia). Solist: Gabriel Croitoru.

 

VEZI Proiectul de Hotărâre:

zz3

g0

 

 

 

 

 

 

 

“După evenimentele din 1989 organizarea și funcționarea organizarea și funcționarea administrției publice județene fost supsă unei transformări majore care a debutat cu desființarea Consiliului Popular Județean Bistrța-Năsăud și a Comitetului Executiv al acestuia. Astfel pentru o scurtă perioadă de timp conducerea întregii activități administrative a fost coordonată de un comandament cu caracter miitar și ulterior de Consiliul Județean al Frontului Salvării Naționale.

Primul Parlament de după decembrie 1989 a avut ca prioritate organizarea administarea județelor, municipiilor, orașelor, comunelor până la organizare de alegeri locale. Astfel, administrarea județelor a fost încredințată prefecturilor iar a celorlalate unități administrativ-teritoriale, primăriilor. După promulgarea în anul 1991 a Constituției României , Parlamentul Român a adoptat un act administrativ foarte important pentru administrația locală,, respectiv Legea nr. 69/1991 privind administrația publică locală. Prin acest cadru legal s-a constituit forma de organizare a administrațiilor locale, respectiv înființarea consiliilor locale, județene, a primăriilor.
În urma alegerilor din primăvara anlui 1992 s-a constituit la data de 1 aprilie 1992 Consiliul Județean BN, ales democratic. Pe lângă activitățile aniversare propun ca prin proiectul de hotărâre, ziua de 11 aprilie să fie declarată Ziua Constituirii Consiliului Județean Bistrița-Năsăud și să fie aniversată anual” – se arată în proiectul inițiat de Radu Moldovan.

Proiectul intră în dezbatere peste câteva ore, dar având în vedere majoritatea PSD din Consiliul Județean, inițiativa lui Radu Moldovan va trece fără probleme.

Citiți și:

z12-CopyRar ați mai văzut ceva atât de PENIBIL! Radu Moldovan lăudat ca Elena Ceaușescu timp de 20 de minute! Președintele CJ e omul anului la Rotary și i s-au adus osanale în fața unei săli arhipline de “elite”!

 
Caricatură

Ziar de Bistrita