Ultimele noutati

Încep lucrările la tronsonul Năsăud – Feldru al DN 17D! Când vor fi gata?

Procedura de achiziţie publică pentru lucrările de ranforsare a sistemului rutier de pe tronsonul Năsăud – Feldru al DN 17D s-a încheiat, astfel că, în cel mai scurt timp, vor fi demarate și lucrările.

Cel care a făcut anunțul este chiar președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, care a declarat în timpul emisiunii ”Impact” difuzată de postul local de televiziune  AS-TV, că lucrarea a fost adjudecată de asocierea din compania SC ARL SA și SC Strabag SRL și că în aproximativ o lună de când vor fi demarate, lucrările vor fi și încheiate.

”Săptămâna aceasta încep lucrările la tronsonul Năsăud – Feldru. Din informațiile mele, dacă ne permite timpul în maxim o lună drumul e făcut. Câștigătorul licitației, dacă rețin bine este ARL – Strabag” a precizat Moldovan.

Potrivit inginerului Alexandru Slavita, şeful Secţiei Bistriţa a Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj, se așteaptă să vină de la Cluj un ordin de începere al lucrărilor. ”După ce se emite ordinul de începere al lucrărilor, probabil că mâine, cel târziu joi facem predarea de amplasament și intrăm efectiv cu utilajele în lucru. ARL și Strabag vor executa lucrările și sperăm ca timpul să ne permită și într-o lună să avem un strat de asfalt făcut deja” a precizat Slavita.

În privința costurilor privind reabilitarea acestui tronson, banii au fost alocați de Ministerul Transporturilor, așa cum a promis ministrul Răzvan Cuc în cadrul unei vizite efectuate în județul nostru la începutul lunii august. Investiția se ridică la circa 12 milioane de lei, potrivit ing. Alexandru Slavita.

Tronsonul de la Năsăud la Feldru al Drumului Național 17D are o lungime de 16 kilometri.

În ceea ce privește tronsonul Năsăud – Salva al DN 17C, pentru acesta încă nu au fost încheiate procedurile privind  licitația, însă, ing. Alexandru Slavita afirmă că e foarte posibil ca săptămâna viitoare să se încheie și să fie desemnat câștigătorul. Acest tronson are o lungime de 20 de kilometri.

Anul viitor, lucrările vor continua până la Valea Mare și Dealul Ştefăniţei.
Caricatură

Ziar de Bistrita