Ludovic Orban vrea să fie chitara întâi și promite un PNL descentralizat, fără ca Bucureștiul să decidă decapitări în teritoriu!

În vizita sa la Bistrița, Ludovic Orban a vorbit despre viitorul Partidului Național Liberal! La conferința de presă a fost alături de Oorban: Robert Sighiartău (președinte interimar al filialei, Sorin Hangan (președinte pe municipiu) dar și Stelian Dolha, în calitate de fost deputat.

Orban vrea un PNL descentralizat, dar el să fie chitara întâi! 

 

 

“Principiul autonomiei este fundamental. Eu nu sunt interveționist! Sun un om care particip, care pun în mișcare, care antrenez… care oricând este invitat la activități ale filialelor județene, particip.Fiecare filială trebuie să aibă capacitatea să-și aleagă mecanismele de promovare a oamenilor. Niciodată nu o să mă bag să le fac listele de candidați la Consiliul Județean sau să desemnez eu candidatul la nu știu ce muncipiu. Nu mai vorbesc de listele la parlamentare! Aici au autonomie, își asumă niște rezultate și trebuie să facem ce se întâmplă în orice democrație, cee ce voi face și eu: îți îndeplinești obiectivele, continui, nu-ți îndeplinești … îți depui mandatul. Asta e regula în orice democrație! Pentru a nu permite arbitrariul centrului în ceea ce privește managementul fililelor. Oamenii își aleg liderii, acești lideri trebuie lăsați să-și pună în practică programul, startegia să-și atingă obiectivele programul și dacă obiectivele continuă NU își depun mandatul!” a declarat Ludovic Orban, prezent la Bistrița.

Orban promite că va lupta împotriva cooperativelor și vrea reforme în PNL, astfel încât fiecare filială să aibă propria strategia. Acesta susține că NU se va băga să facă listele de consilieri locali, județeni sau de parlamentare. Una din măsurile inițiate de Orban la nivel de partid:

– președintele de filială NU poate fi demis așa ușor. De la centru, președintele va putea fi demis doar cu 2/3 din voturile Biroului Politic Național, organism din care fac parte membrii aleși în urma Congresului, dar și toți președinții de filială.

 
Comentarii
Caricatură

Ziar de Bistrita