Ultimele noutati

TUN imobiliar sau necesitate? Stadionul Gloriei, estimat la 8-9 milioane de euro, iar Primăria ofertată să-l cumpere! Sorin Hangan vrea referendum: ca să știm dacă merită! Președintele PNL Bistrița se teme că rechinii imobiliari pot pune mâna pe stadion și construi blocuri!

Ultralex, lichidatorul judiciar al Gloriei a estimat stadionul Jean Pădureanu la 8-9 milioane de euro. Primăria Bistrița a primit oferta de a cumpăra  bunurile, dar sumele solicitate sunt destul de mari. În paralel cu evaluarea lichidatorului, încă de-acum un an, Primăria Bistrița a constituit o comisie care să analizeze oportunitatea achiziționării Bazei Sportive Gloria Bistrița.

Viceprimarul Gelu Muthi: “… poate că cel mai bine ar fi să dăm jos totul și să construim unul nou!”

Viceprimarul Gelu Muthi este președintele acestei comisii a Primăriei Bistrița, care de-un an de zile analizează:

“În ceea ce privește stadionul, analizăm oferta făcută de lichidator. ne dorim să mergem pe mai multe bariere: o barieră pe care o vedem în momentul de față ar însemna nu numai un raport de evaluare, dar și o expertiză tehnică… vedem dacă e și legal să facem asta, pentru că dacă nu suntem proprietarii terenului, deocamdată NU am identificat legal această oportunitate. Pentru că în momentul în care ne punem prolema că acel stadion va fi luat la prețul de expertiză, o să ne gândim ce înseamnă costurile de reabilitare. Trebuie să ne gândim dacă în momentul în care îl luăm.. nu vreau să înaintez sume care să fie interpretate. Poate că cel mai bine ar fi să dăm jos totul și să construim unul nou. “a declarat Gelu Muthi.

 

stadion gloria bistrita 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Conform raportului de evaluare întocmit de Ultralex (licidatorul ACF Gloria) 8 – 9 milioane de euro ar costa baza sportivă a Gloriei!

O expertiză amănunțită ar stabili valorile exacte ale imobilelor, dar expertiza ar costă: 2 euro/metru pătrat, după cum susține viceprimarul Gelu Muthi! Costurile ar fi enorme, la suprafețele de-acolo: terenul mare, terenul de antrenament, tribunele, anumite spații de sub tribună etc.

Sorin Hangan se teme de rechinii imobiliari care ar putea cumpăra terenul și construi blocuri pe stadion !

“Lipsește o decizie vi-a-vis de oportnitatea acestui demers. E oportun ca acea suprafață de teren să rămână a comunității să nu vină nu știu ce business-man să o cumpere, indiferent cu câți bani? Îi spune noi că nu are voie să facă doar sport, dar pune acolo o ciupercă, se întâmplă ceva pică stadionul jos și peste 5 ani vine cu un plan urbanistic, ați văzut cum trec planurile urbanistice la noi, fără să avem drumuri și utilități și celelalte… și vrea să facă niște zgârie nori: ne putem opune? NU! Ori ne opune la toți ori dăm drumul la toți!” – a declarat președintele Organizației Municipale a PNL!

 

 

Hangan propune o variantă simplă! O expertiză pentru prețul de teren!

Dacă se dovedește oportună achiziționarea stadionului, consilierul local Sorin Hangan propune cumpărarea terenului la valoarea sa de piață, conform expertizelor! Dacă un teren în zonă se vinde cu 10.000 de euro/ar de teren, această valoare se ia ca referință și se oferă un preț pentru întreaga suprafață de teren! Variantă care ar putea fi refuzată de lichidator, deoarece exclude construcțiile pe verticală și spațiile aferente (tribunele, hotelul de sub tribună, cantina)

PNL speculează momentul și vrea REFERENDUM. Cetățenii să decidă! Comunicatul OFICIAL: 

Pentru a rezolva rapid și definitiv situația Stadionului “Jean Padureanu” din Bistrița, Organizația Municipală PNL Bistrița, propune consultarea rapidă a bistrițenilor prin REFERENDUM. Locuitorii municipiului Bistrița vor trebui să decidă dacă, acest stadion, simbol al orașului și motiv de mândrie pentru oricine, merită să fie salvat.

 

h1

pp1

 

 

 

 

 

 

 

Primăria Municipiului poate rezolva această problemă, dar tărăgănează luarea unei decizii din frică, nepăsare sau poate, de ce nu, din complicitate. Soluții există, bani de asemenea, dacă analizăm cifrele, nu este o afacere păguboasă, din contră.

PNL, crede că timpul vorbelor a trecut și trebuie trecut la fapte. De aceea, cerem primarului municipiului Bistrița, Ovidiu Crețu să propună, în conformitate cu legea nr. 5/2000, organizarea unui referendum local, cu o singură întrebare:

Vreți ca Municipiul Bistrița să achiziționeze Stadionul Municipal “Jean Pădureanu” ?

Pentru a că această problemă este urgentă, grupul consilierilor PNL  va solicita, la prima ședință de Consiliu Local, ca Primarul Municipiului Bistrița să dispună organizarea acestui referendum.

 

 
Comentarii

Caricatură

Ziar de Bistrita