Tur ciclist la Bistrița, în 3 iunie

 -  -  11029


Pe data de 3 iunie, bistrițenii sunt invitați să participe la o plimbare cu bicicleta prin oraș, turul urmând să se desfășoare pe mai multe străzi din municipiu.

Potrivit Primăriei Bistrița, activitatea este organizată pentru a promova mobilitatea urbană durabilă și tranziția spre un oraș verde, cu aer curat. Turul ciclist va începe la ora 18:30 și se va desfășura pe traseul Piața Centrală (Primăria Bistrița) – Gheorghe Șincai – Gării – Decebal- strada Andrei Mureșanu – Năsăudului – 1 Decembrie – Piața Unirii – Piața Centrală.

Reducerea emisiilor de dioxid de carbon rezultate din transport reprezintă o prioritate pentru municipiul Bistrița care, pentru a oferi cetățenilor accesibilitate la transport urban cu zero emisii de carbon și o opțiune eficientă și durabilă față de celelalte mijloace de transport utilizate, implementează trei proiecte de mobilitate urbană durabilă care vor schimba paradigma transportului în oraș.

Potrivit administrației locale, prin proiectul de amenajare a pistelor de cicliști va fi realizată o rețea de 26 de km de piste pentru biciclete, acestea fiind amenajate pe 28 de străzi, precum și 7 stații pentru închiriere biciclete (Parcul Municipal Bistrița, Piața Mihai Eminescu, Parcul din zona Han, strada Cuza Vodă, strada Poligonului, Parcul din zona Big și strada Calea Moldovei), dintre care două vor fi dotate și cu biciclete electrice. Aceste stații vor avea în componență terminale inteligente, stații de andocare pentru cele 175 biciclete, capabile să genereze economii de energie și reducerea nivelului de poluare.

Toate aceste facilități vor fi funcționale până în luna august 2022, în prezent lucrările fiind în desfășurare pe 14 străzi.

1 notes
154 views
bookmark icon

One thought on “Tur ciclist la Bistrița, în 3 iunie

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *