Ultimele noutati

Ori la bal ori la spital! Turc și Hangan joacă totul pe o carte și candidează pentru șefia P.N.L pe Bistrița! Cine pierde, pierde tot, deoarece niciunul NU a optat pentru o alta funcție de partid!

Ioan Turc și Sorin Hangan sunt candidații PNL pentru funcția de președinte al Organizației Municipale. Alegerile vor avea loc sâmbătă, la Hotel Metropolis.

Conform statutului, vor putea vota acei membrii care și-au reînnoit carnetul de partid până în 31 decembrie 2016. Aproximativ 250 de liberali vor alege sâmbătă între Turc și Hangan. În cursă s-au mai înscris reprezentanți ai PNL pentru diferite funcții în Biroul Politic Municipal care va avea doi prim-vicepreședinți și 8 vicepreședinți plus 15 membri în Biroul Municipal funcție de numărul de voturi adunate.

Cei doi candidați vor susține speech-uri motivaționale și vor încerca să-și atragă susținătorii de partea lor. Hangan și Turc NU se vor dubla la nivelul conducerii, deoarece unul din ei NU va deține drept de vot la municipiu.

Ioan Turc: a pierdut fotoliul de senator la capătul unei campanii costisitoare și încearcă un come-back agresiv. Conduce în continuare Registrul Comerțului. A fost șeful interimar al Organizației Municipale, care pare să-l intereseze în continuare. În alegerile interne a fost la 2 voturi de funcția de președinte de filială, care l-ar fi plasat direct în Parlamentul României, în locul lui Sighiartău. Rămâne de văzut dacă voturile date pentru Turc vor mai exista și în condițiile actuale.
“Competițiile în orice partid sunt un lucru sănătos, dau tonus, contribuie la sănătatea organizației… Eu cred că e o cursă deschisă și concurența face bine partidului. E o competiție adevărată, NU e fake, iar după alegeri urmează o perioadă de organizare internă” a declarat Ioan Turc.

hangan sorinSorin Hangan: riscă o candidatură pentru funcția de președinte și NU dorește nicio altă funcție în structura de conducere. Pentru o perioadă a deținut șefia Organizației Municipale și probabil și-ar dori o nouă provocare.  Sorin Hangan a deținut Direct TV și a luptat din opoziție împotriva PDL-ului. După ce USL a luat puterea, Hangan a rămas alături de PNL, însă tot pe opoziție. Este unul din principalii finanțatori din partid și derulează afaceri în domeniul lemnului.

 

 

Reporter: Face bine partidului această luptă?

Hangan: Orice competiție duce la progres… e o competiție, NU o bătălie internă… cel mai bun va câștiga și va trebui să construiască și să reformeze!

Reporter: – De ce nu ați optat și pentru alte funcții interne?

Hangan: – Referitor la funcții: sunt unii care dacă dacă NU ies prim-vicepreședinte e bine și vice-președinte sau chiar și membru, sunt unii buni și de parlamentari și de ministru .. mie toate astea NU-mi sună bine! Semnalul pe care am vrut să-l dau: funcțiile NU sunt importante, cât ceea ce fac oamenii… funcțiile înseamnă doar responsabilități. În ultima vreme toată lumea a așteptat de la un lider să facă ceva…un om singur nu  poate. Eu nu sunt mai valoros nici măcar individual decât mulți dintre colegii mei, cu-atât mai mult decât toți laolaltă și nici nu am pretenția asta. Singur NU pot să fac nimic! Și atunci toți cei care vor funcții trebuie să aibă responsabilități și să se pună pe treabă!

Reporter: – Dacă NU veți câștiga președenția, credeți că veți mai fi ascultat de conducere?

Hangan: – Dacă vrem să reformăm și să deschidem partidul, cum o facem la nivel declarativ, eu bănuiesc că voi fi invitat la ședințe, în calitate de consilier local și de fost-președinte și părerea mea va fi ascultată!

Reporter: – Dacă veți pierde, o să demisionați din PNL?

Hangan: – NU pot să renunț la PNL!

Reporter: – De ce nu ați luptat să intrați pe liste la parlamentare?

Hangan:- Pentru că NU mi-am dorit.. NU vreau să trăiesc 4 zile departe de familie, la București! Deși de-a lungul timpului puteam forța anumite poziții pe listă!

Reporter: – Și dacă veți câștiga?

Hangan: – Dacă o să câștig o să îmi doresc să reformăm PNL, astfel încât orice liberal să demonstreze că poate să fie lider, NU numai aceeași lideri care sunt candidați în toate alegerile!

Reporter: – La Organizația Județeană veți candida?

Hangan: – Probabil doar de membru!

Reporter: – Lupta cu Ioan Turc va fi pe cinstite?

Hangan: – Ne-am cam grăbit și au fost unii care NU și-au reînnoit adeziunile, dar în principal cred că vor fi alegeri corecte!

 

În plan secund contează orientarea organizațiilor județene în alegerea președintelui de partid la nivel central. De obicei dacă Organizația susține omul potrivit poate intra în grațiile conducerii centrale și implicit impune oameni pe listele alegerilor viitoare. În caz contrar, conducerea care se poziționează greșit poate risca o izolare în plan politic, inclusiv destituirea ulterioară și impunerea oamenilor loiali Bucureștiului.
Caricatură

Ziar de Bistrita