Turc le dă GRELE pe scandalul cu deșeurile! Să fie publicate actele din… “țeapa cea de taină” cu SUPERCOM-ul!

Ioan Turc speculează scandalul deșeurilor și trage foc la oala PNL! Candidatul la Senat al PNL vrea detalii despre contractul păgubos negociat cu SUPERCOM!

x665-800x4001-300x150Președintele Consiliului Județean s-a fofilat și NU s-a expus la scandalurile pe deșeuri, deși este răspunzător-direct prin natura funcției cu care a fost investit, fiind liderul administrației județene, șeful PSD-ului și președintele A.D.I, dar și membru în Consiliul Director (organismul de conducere a ADI, din care mai fac parte primarii PSD Lechința și Teaca, plus directorul ADI, Pavel Plăian).

 

Radu Moldovan l-a băgat la înaintare pe Țintean, când a izbucnit scandalul pe depozitare la Tărpiu, iar la negocierile pe colectare l-a trimis pe Florin Moldovan. Managerul public s-a fâstâcit când, în plenul ședinței ordinare a fost rugat să argumenteze majorarea tarifului.

 

v2

ianugurare-deseuri2

 

 

 

 

 

 

Primarul Ovidiu Crețu este cel care a preluat conducerea de criză și l-a înlocuit pe Dragomir Câmpan la ședințele ADI Deșeuri, asumându-și public această rezolvare. Crețu este cel care a condus ședința la întrunirea Adunării Generale a A.D.I. prin care s-a aprobat documetația aferentă organizării de urgență a procedurii de atrbuire temporară a colectării, iar ulterior Radu Moldovan a semnat Hotărârea A.D.I Deșeuri privind atribuirea contractului către Supercom… dar l-a mandatat pe Dragomir Câmpan să semneze contractul cu Supercom!!!

Din comisia de negociere au făcut parte:

cretu-1

untitled

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reprezentanți ai Consiliului Județean, în comisia de negociere:

– Florin Moldovan (reprezentant Consiliul Județean) președintele comisiei
– Raveca Coldea –  achiziții publice,
– Luminița Borș – (consilier superior compartimentul mediu, utilități publice)
– Alexandrina Borș (director executiv administrația locală)
– Iulia Beican (consilier juridic)
– Nicoleta Petrar jurist A.D.I
– Onul Olimpiu

Din comisie au mai făcut parte:

– George Avram (reprez. Bistrița)
-Leontin Fiipoi (achiziții publice
– Dorin Vlașin (viceprimar Năsăud)
– Sorin Catarig 9achiziții publice)
– Caius Drăgan (reprezentant Beclean)
– Traian Ogâgău (primar Sângeor-Băi)
– Sorin Mititean (primar Șieru Măgheruș(
– Gheorghe Bălăjn (primar Dumitra)
– Romeo Florian primar (Lechința)

Ioan Turc vrea detalii pentru scumpirea de 9.9 lei, dar și gafele care au dus la ANULAREA contractului din motive juridice!

“PNL cere publicarea tuturor datelor juridice şi financiare care au stat la baza încheierii contractului dintre ADI Deşeuri şi SC Supercom SA”.

Din păcate, iată, am avut dreptate. Încep această declaraţie politică în acest fel, deoarece, cu puţin timp în urmă vorbeam despre faptul că tot acest contract dintre Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deşeurilor Municipale în judeţul Bistriţa-Năsăud şi SC Supercom SA se transformă într-o “ţeapă” pentru bistriţeni, pentru toţi cei care locuiesc în acest judeţ.

Nu mă mai miră nimic, doar că, jurist fiind, am sperat că la ADI Deşeuri există oameni competenţi care inteleg că nici un document făcut in pripa pe un colţ de masă nu are valoare legală în faţa unor instituţii abilitate să stabilească acest lucru, iar Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor este o asemenea instituţie.

 

În noua situaţie creată, faptul că „specialistii” de la ADI Deşeuri nu au considerat de cuviinţă să intocmeasca o documentatie care sa reziste testelor de legalitate, demonstrează fie incompetenta, fie promovarea unor interese contrare interesului public. De altfel, cred că, în cele zece zile în care ADI Deşeuri poate formula plângerea contra deciziei CNSC, toţi factorii politici implicaţi în semnarea acestui contract să se gândească serios la ceea ce au de făcut în continuare, fiind evident faptul că minciuna are picioare scurte.

Avem nevoie de soluţii legale la toate aceste probleme, nu de soluţii pompieristice, neavizate de jurişti competenţi. Dacă SC Supercom SA este doar o soluţie politică, atunci situaţia în care ne aflăm este cât se poate de complicată. În acest caz, PNL cere publicarea tuturor datelor juridice şi financiare care au stat la baza încheierii acestui contract.

Ioan Turc,
preşedinte PNL Bistriţa

PNL cere publicarea tuturor datelor juridice şi financiare care au stat la baza încheierii contractului dintre ADI Deşeuri şi SC Supercom SA, contract care a fost ANULAT de Comisia Națională de Soluționare a Contestațiilor.

Citiți și: 

page-404x400Poi cum să meargă-bine, dacă A.D.I Deșeuri va fi condusă de un teolog de 27 de ani care își căuta de lucru și a fost ALES director, în aceeași zi? Dragomir Câmpan, retras mai în spate, pe partea tehnică!

https://www.ziardebistrita.ro/sef-nou-la-adi-amin/Caricatură

Ziar de Bistrita