ULTIMA ORĂ: Încă 9 cazuri pozitive la secția de Neurologie a Spitalului Județean de Urgență Bistrița. În total sunt 17 cadre medicale INFECTATE!

 -  -  1529După ce 8 asistente medicale din cadrul secției de Neurologie a Spitalului Județean de Urgență Bistrița au fost depistate pozitiv cu COVID-19, în urma testării celorlalți angajați au mai fost confirmate încă 9 cazuri pozitive pe aceeași secție, a anunțat, marți seara, managerul unității medicale, Gabriel Lazany.

Am finalizat testarea întregului personal de pe secțiile de Neurologie și Cardiologie. Secția Neurologie, din 21 persoane testate, 9 sunt pozitive și 12 negative. Secția Cardiologie, 28 persoane testate, toate negative. Cele două secții își desfășoară activitatea la același nivel, multe dintre spațiile administrative fiind de utilizare comună”, a declarat Gabriel Lazany.

Potrivit managerului SJU Bistrița, rezultatele testării demonstrează faptul că la nivelul secției Neurologie o parte din personal nu ar fi respectat întocmai procedurile de utilizare a echipamentelor de protecție și distanțare socială.

”Este regretabil faptul ca iresponsabilitatea unor angajați zădărnicesc munca unui întreg colectiv. În cursul zilei de mâine activitatea secției Neurologie va fi reorganizată astfel încât să nu fie afectată acordarea serviciilor medicale”, a mai precizat Lazany.

Cu aceste 9 noi cazuri pozitive, bilanțul îmbolnăvirilor în rândul angajaților secției de Neurologie ajunge la 17. Pe lângă aceștia, încă un asistent de la laboratorul unde funcționează echipamentul CT și o asistentă de la secția de Anestezie și Terapie Intensivă sunt pozitivi.

De asemenea, dată fiind situația actuală, conducerea unității medicale a decis să testeze și pacienții internați în secțiile care își desfășoară activitatea la același etaj cu secția de Neurologie – secția de Cardiologie, cea de Oftalmologie și Unitatea de Transfuzii Sanguine. Este vorba despre 50 de pacienți (25 – secția Cardiologie, 23 – secția Neurologie și 2 – secția Oftalmologie). Rezultatele în cazul acestora vor sosi, cel mai probabil, mâine.

Mai multe puteți citi mai jos:

Vești de la spital!Am finalizat testarea întregului personal de pe secțiile de Neurologie și Cardiologie.👉 Secție…

Publicată de Gabriel Lazany pe Miercuri, 24 iunie 2020
0 notes
654 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *