Ultimul weekend în care mai puteți admira narcisele din poiana situată în Munții Rodnei

Dacă nu ați ajuns până acum în Poiana cu narcise de pe Masivul Saca din Munții Rodnei, încă mai aveți timp să o faceți. ”Raiul alb” mai poate fi admirat și în acest final de săptămână, anunță reprezentanții Parcului Național Munții Rodnei.

”Ne-ați întrebat dacă mai avem narcise înflorite pe sfârșit de săptămână 10-11 iunie… vă informăm că DA … ultimul weekend cu flori în Poiana cu narcise de pe Masivul Saca din Parcul Național Munții Rodnei”, au transmis cei de la Romsilva – Parcul Național Munții Rodnei.

Poiana cu narcise de pe Masivul Saca, inclusă în Parcul Național Munții Rodnei, este o arie protejată de interes național. În perioada de înflorire, care începe la mijlocul lunii mai şi ţine aproximativ două-trei săptămâni, poiana oferă o imagine inedită, peisajul fiind completat, ici şi colo, de flori de arginţică, genţiană, ceapa ciorii şi brânduşe de primăvară.

Pe Masivul Saca din Munții Rodnei se poate ajunge plecând din localitatea Valea Vinului, situată la 8 km de Rodna. Din Valea Vinului pleacă către muntele Saca două poteci mai accesibile: prima urcă spre vest spre Dealul Popii și a doua urmăreşte Valea Secii şi apoi urcă pe versantul sudic al Dealului Popii. Drumul până la Vârful Saca durează 3 ore din Valea Vinului.

Check Also

Casă din Bistrița Bârgăului, mistuită de flăcări

Un puternic incendiu a izbucnit duminică seara la o casă din lemn din localitatea Bistrița …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.