Un bărbat din Bistrița-Năsăud este cercetat pentru dare de mită după ce ar fi încercat să ofere unui polițist din județul Sibiu suma de 700 de lei. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore

 -  -  14962Un poliţist sibian a refuzat suma de 700 de lei pe care un bărbat în vârstă de 30 de ani, din orașul Sângeorz-Băi, judeţul Bistriţa – Năsăud, i-ar fi oferit-o cu titlu de mită pentru a nu lua măsurile legale într-un dosar de cercetare penală privind săvârşirea infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

În fapt, la data de 11 mai, în jurul orei 01,00, bărbatul a condus un autoturism pe DJ 141A, iar la intrarea în localitatea Şeica Mare a pierdut controlul direcţiei şi s-a oprit în şanţul din dreapta drumului, evenimentul soldându-se doar cu pagube materiale. În urma testării alcoolscopice a şoferului, poliţiştii au determinat şi cauza principală a producerii evenimentului, conducerea sub influenţa alcoolului, bărbatul având o concentraţie de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție al județului Sibiu.

Cu această ocazie, s-a întocmit un dosar de cercetare penală privind săvârşirea infracţiunii prevăzute de articolul 336 aliniatul 1 din Codul Penal, bărbatul încercând să îi ofere poliţistului suma de 700 de lei pentru a renunţa la cercetări.

Poliţistul, agent în cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Axente Sever, a refuzat primirea banilor şi a sesizat Serviciul Judeţean Anticorupţie Sibiu în vederea aplicării măsurilor legale.

La data de 14 mai, ofiţeri de poliţie ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Sibiu, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, au organizat şi realizat, prinderea în flagrant a bărbatului, în timp ce oferea banii, cu titlu de mită.

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus reţinerea pentru 24 de ore a persoanei în cauză, la data de 15 mai urmând a fi prezentată Tribunalului Sibiu cu propunere de aplicare a unei măsuri preventive.

Cercetările continuă la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu şi vizează săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

14 bookmark
0 notes
687 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.