Un bătrân din Rebrișoara a cerut să fie încadrat în grad de handicap pentru nevăzători, dar a prezentat documente medicale false

 -  -  1226Un bătrân din localitatea Rebrișoara a solicitat autorităților încadrarea în grad de handicap pentru nevăzători, dar a folosit documente medicale false. Oamenii legii au intrat pe fir și fac cercetări.

”La data de 22 iulie, polițiștii specializați în investigarea criminalității economice s-au sesizat din oficiu și au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și uz de fals și efectuează în continuare cercetări pentru lămurirea cauzei sub toate aspectele. Din primele investigații efectuate a reieșit faptul că un bătrân din Rebrișoara ar fi depus și solicitat autorităților încadrarea în grad de handicap pentru nevăzători, folosind documente medicale care atestau, în mod nereal, faptul că suferă de anumite afecțiuni”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud.

De asemenea, polițiștii au constatat faptul că, din data de 25 februarie 2019, conform certificatului de handicap, bărbatul a fost încadrat în grad de handicap grav, cu asistent personal, cu valabilitate permanentă, pe baza unor documente cu privire la care există suspiciunea că ar fi fost falsificate cu scopul de a beneficia de indemnizația respectivă.

S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de  înșelăciune și uz de fals, iar cercetările continuă în acest caz pentru clarificarea cauzei.

0 notes
351 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *