Un bistrițean a fost prins în timp ce abandona deșeuri provenite din construcții pe o platformă destinată deșeurilor reciclabile

 -  -  11136


Un bistrițean a fost surprins de directorul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Bistrița-Năsăud, Cristian Niculae, în timp ce abandona deșeuri provenite din construcții pe o platformă din municipiul Bistrița destinată deșeurilor reciclabile.

”În această dimineață am surprins un bistrițean care abandona deșeuri provenite din materiale de construcții la platforma de colectare a deșeurilor reciclabile cu containere semi-îngropate de lângă Spitalul TBC de pe strada Ghinzii. I-am explicat că această faptă este una greșită, sancționabilă contravențional și i-am cerut să predea aceste deșeuri către operatorul Supercom și să ne prezinte dovada plății acestor deșeuri de la operatorul de salubritate”, a anunțat Cristian Niculae.

Șeful ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud a completat că, în cel mai scurt timp, Corpul de Control va începe monitorizarea platformelor de colectare a deșeurilor din județ, va preveni abandonarea de deșeuri la aceste platforme și în natură și va sancționa drastic aceste abateri.

Cristian Niculae informează cetățenii județului Bistrița-Năsăud că pot duce GRATUIT deșeuri provenite din construcții la centrele de colectare organizate la nivelul județului în limita a 200 kg / an / gospodarie, după cum urmează:

  • în Bistrița pe strada Narciselor, lângă Netex și în Viișoara, lângă complex Heidenfeld;
  • În Beclean – în cadrul Stației de Transfer la ieșirea spre Braniște;
  • În Năsăud – în cadrul Stației de Transfer lângă depozitul Lukoil;
    În Sângeorz-Băi – în cadrul Stației de Transfer de lângă cariera Cormaia.

”Pentru că ne dorim să avem un județ mai curat, vom intensifica eforturile de prevenire și combatere a depozitărilor ilegale de deșeuri în natură sau la platformele de colectare prin activitatea susținută a noului corp de control al ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud”, a mai adăugat Niculae.

1 notes
261 views
bookmark icon

One thought on “Un bistrițean a fost prins în timp ce abandona deșeuri provenite din construcții pe o platformă destinată deșeurilor reciclabile

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *