Un bistrițean, bănuit că ar fi tras cu o armă în timp ce se afla în trafic, în localitatea Gîlgău din județul Sălaj

 -  -  1074


Poliţia din județul Sălaj a fost sesizată duminică, 17 decembrie, de şoferul unui autoturism despre faptul că în timp ce se deplasa pe Drumul Naţional 1C, prin localitatea Gîlgău, o persoană necunoscută, care circula cu autoturismul în aceeaşi direcţie de mers, a făcut uz de armă spre autoturismul pe care îl conduce.

Cercetările au scos la iveală că focul de armă ar fi fost executat de un tânăr de 23 de ani din Bistrița-Năsăud.

Poliţişti sălăjeni în colaborare cu poliţiştii dejeni au oprit autoturismul în care se afla persoana bănuită de comiterea faptei, în municipiul Dej. Maşina era condusă de un bărbat de 49 de ani, din judeţul Bistriţa-Năsăud. În autoturism se mai aflau două persoane. Pe locul din dreapta faţă era un tânăr de 23 de ani, din Bistriţa-Năsăud, acesta fiind şi bănuit că a executat focul de armă, iar pe bancheta din spate se afla o femeie de 27 de ani, din Dâmboviţa” se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliție al județului Sălaj.

Din cercetările efectuate de poliţişti din cadrul Biroului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase s-a stabilit că şoferul a achiziţionat pistolul dintr-o ţară europeană şi l-a introdus ilegal în ţară, deşi nu era autorizat să deţină arme şi muniţie.

Atât arma cât şi cele 50 de bucăţi de cartuşe găsite în autoturism au fost ridicate în vederea confiscării.

Faţă de cei trei a fost pusă în mişcare acţiunea penală sub aspectul comiterii infracţiunilor de contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă fără drept.

De asemenea, faţă de tânărul de 23 de ani, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Jibou a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Sursa foto: www.observator.ro

0 notes
199 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *