Un bistrițean dat în urmărire internațională, prins în județul Argeș. A fost condamnat pentru jaf și răpire

 -  -  11


Un bărbat de 44 de ani din municipiul Bistrița, care era dat în urmărire internațională de autoritățile din Italia, a fost prins de polițiștii argeșeni. Potrivit jurnaliștilor din Argeș, acesta a fost condamnat în Italia pentru jaf și răpire și are de executat o pedeapsă de 6 ani de închisoare.

Inspectoratul de Poliție al județului Argeș arată că ”poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale împreună cu poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Bascov l-au depistat pe T.V.N., de 44 de ani, din municipiul Bistriţa, judeţul Bistriţa-Năsăud, urmărit la nivel internaţional în baza unui mandat european de arestare, emis de autorităţile judiciare din Italia. Pentru depistarea celui în cauză, poliţiştii argeșeni au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române”.

Potrivit Realitatea de Argeș, bărbatul ar fi comis faptele pentru care a fost condamnat, în anul 2011. Acesta, împreună cu fosta sa concubină l-ar fi atacat pe șoferul unui autotren care transporta alimente. ”Cei doi au pus în practică un adevărat scenariu de film. Femeia, de pe marginea şoselei, a făcut semne disperate cerând ajutor şoferului care se afla în trafic. Bărbatul a oprit, fiind atacat cu un dispozitiv cu electroşocuri de bărbatul dat ulterior în urmărire internațională”, arată Realitatea de Argeș. Atacatorii ar fi furat bunuri personale ale șoferului, precum și o parte din marfa transportată.

Abia după trei ani, în 2014, o instanță din Italia l-a condamnat pe bărbat pentru jaf şi răpire. Acesta are de ispăşit o pedeapsă de 6 ani de închisoare.

Acum că a fost depistat de polițiștii din România,  bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Piteşti, împotriva acestuia fiind dispusă măsura reţinerii pentru 24 ore.

În județul Argeș, bărbatul se ascundea în casa mamei sale.

11 bookmark
0 notes
119 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.