Un candidat de la examenul de titularizare a fost ELIMINAT pentru tentativă de fraudă

Cadrele didactice din Bistrița-Năsăud au susținut, miercuri, proba scrisă a examenului de titularizare.

547 de candidați aveau dreptul de a susține acest examen întrucât și-au validat dosarele, potrivit Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud. Însă, în cele din urmă, doar 418 au mai rămas în concurs.

Purtătorul de cuvânt al IȘJ B-N, Monica Buboly, a precizat că 46 de candidaţi s-au retras după ce au văzut subiectele și alți 82 nu s-au mai prezentat deloc la examen.

Nu au lipsit nici incidentele în Bistrița-Năsăud. Un candidat a fost eliminat de la examen pentru tentativă de fraudă. Incidentul s-a petrecut la centrul de concurs numărul doi înființat la Școala Gimnazială nr. 1 Bistriţa, iar profesorul susținea proba scrisă la disciplina Educaţie fizică şi sport.

Potrivit calendarului, primele rezultate la proba scrisă vor fi afişate în data de 17 iulie, la sediile inspectoratelor şcolare şi pe site-ul http://titularizare.edu.ro.

Contestaţiile se depun la sediile inspectoratelor şcolare judeţene în zilele de 17 iulie, după afişarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv 18 iulie, până la ora 15:00. Rezultatele finale se afişează la sediile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe site-ul menţionat anterior în data de 24 iulie.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obțină minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obțină minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului.

Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată se realizează în ședințe publice organizate de inspectoratele şcolare în data de 25 iulie.

În data de 26 iulie 2018 va avea loc repartizarea pe posturile didactice de predare vacante a cadrelor didactice titulare în învățământul preuniversitar anterior înscrierii la concurs, care au participat la concursul naţional şi au obținut minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului, cu păstrarea statutului de cadru didactic titular.

FOTO: www.ziuaconstanta.roCaricatură

Ziar de Bistrita