Un centru pentru îngrijirea bolnavilor de cancer aflați în fază terminală ar urma să fie construit în locul unui fost punct termic din Bistrița

 -  -  1436


Asociația Filantropia Ortodoxă Filiala Bistrița-Năsăud a notificat Primăria Bistrița cu privire la intenția de a construi, în municipiu, un centru pentru bolnavii de cancer aflați în fază terminală. Centrul ar urma să fie construit în locul unui fost punct termic de pe strada Mesteacănului, imobil care a fost concesionat asociației pentru o perioadă de 30 de ani.

Punctul termic a fost concesionat în anul 2018, în urma unei licitații publice, iar asociația avea obligația de a obține autorizația de construire în vederea edificării construcției în termen de 2 ani de la data încheierii contractului, investițiile urmând a fi realizate în termen de 3 ani de la data obținerii autorizației de construire.

Procedura de obținere a autorizațiilor necesare a decurs însă anevoios, astfel că asociația a solicitat Primăriei Bistrița prelungirea perioadei de obținere a autorizației pentru construirea unui centru destinat bolnavilor de cancer în locul fostului punct termic.

Potrivit președintelui Asociației Filantropia Ortodoxă Bistrița-Năsăud, pr. Marius Pintican, în noul centru, pacienții ar urma să beneficieze de îngrijirile medicale de care au nevoie, acestea fiind completate de asistență religioasă și psihologică. În acest centru este prevăzută amenajarea a 20 de camere, cu un număr total de 40 de locuri.

Astăzi, Consiliul Local Bistrița se va întruni în ședință ordinară și va dezbate un proiect de hotărâre care prevede aprobarea prelungirii termenului solicitat de Asociația Filantropia Ortodoxă Filiala Bistrița-Năsăud.

0 notes
561 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *