Eveniment

Un copilaș de 8 ani a decedat după ce a căzut în râu Ilişua

 -  - 


Un băiețel în vârstă de 8 ani din localitatea Răcăteșu, comuna Târlişua, a decedat, sâmbătă seara, după ce a căzut în albia râului Ilişua.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, mai multe echipaje au intervenit în misiunea de căutare a băiatului, printre care s-au numărat echipajul de scafandri, un echipaj de pompieri cu accesorii specifice şi două echipaje SMURD, inclusiv cel de terapie intensivă mobilă.

Copilul a fost scos din apă de către pompieri, dar acesta se afla în stop cardio-respirator. Echipajul medical a început aplicarea protocolului de resuscitare, însă fără rezultat.

Băieţelul a fost găsit şi scos din apă la aproximativ 4 minute după ajungerea echipajului de pompieri. Din păcate, după aproximativ 80 de minute de aplicare a protocolului de resuscitare, organismul băieţelului nu a răspuns manevrelor aplicate, echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD fiind nevoit să îi declare decesul la locul solicitării”, a declarat Marius Rus, purtătorul de cuvânt al ISU Bistrița-Năsăud.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, băiatul avea 8 ani și era din localitatea Răcăteşu, comuna Târlișua.

În cauză a fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă şi polițiștii efectuează cercetări pentru a se stabili împrejurările în care a survenit decesul.

42 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.