Un cort a fost amplasat în curtea Spitalului Județean de Urgență Bistrița. De ce s-a luat această măsură

 -  -  5


În curtea Spitalului Județean de Urgență Bistrița a fost amplasat un cort în care personalul medical va putea realiza un prim triaj al pacienților care vor ajunge la unitatea medicală. 

Încă de vineri, managerul SJU Bistrița, Gabriel Lazany, a anunțat că a purtat discuții cu conducerea Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud în vederea amplasării unui cort în curtea unității medicale. Măsura are drept scop asigurarea unui spațiu în care să se realizeze un pretriaj al pacienților care se prezintă la spital.

În cele din urmă, autoritățile au decis să adopte această măsură, iar cortul a fost deja amplasat în curtea spitalului, a anunțat președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan.

”Una dintre cele mai mari provocări ale situației actuale este protecția pacienților și a personalului medical. Așadar, împreună cu Gabriel Lazany și în colaborare cu ISU Bistrița – Năsăud, am luat o măsură suplimentară de prevenție și am montat, la intrarea în Spitalul Județean de Urgență Bistrița, un cort, unde, de luni, vom organiza o pretriere a pacienților care vin la internare sau se prezintă la UPU (cu excepția cazurilor grave care vin cu ambulanța)”, a declarat Emil Radu Moldovan.

În acest moment, în Bistrița-Năsăud nu există niciun caz confirmat de infecție cu noul coronavirus, însă aproape 180 de persoane au fost plasate în carantină sau izolare la domiciliu.

În Bistrița-Năsăud nu există niciun caz confirmat de infecție cu noul coronavirus. Aproape 180 de persoane sunt plasate în carantină sau izolare

5 recommended
0 notes
1068 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *