Un elev din Bistrița-Năsăud a obținut media 9,4 la sesiunea august-septembrie a examenului de Bacalaureat

 -  -  1950Rata de promovare înregistrată în sesiunea august-septembrie a examenului naţional de Bacalaureat 2020 este, la nivel național, de 31,5%, în creștere față de sesiunea august-septembrie 2019 (30,8%). 

În ceea ce privește situația din județul Bistrița-Năsăud, potrivit Inspectoratului Școlar Județean, aici s-a înregistrat o rată de promovare de 36%, cu 4,5 procente peste media națională. 

”La probele scrise s-au prezentat 465 de candidaţi din cei 594 de candidaţi înscrişi. Au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă doi candidaţi (aceştia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni). Situația pe tranșe de medii este următoarea: între 6 și 6,99 – 133 de candidați, între 7 și 7,99 – 25 de candidați, între 8 și 8,99 – 7 candidați. Cea mai mare medie (9,4) a fost obținută de un elev de la Liceul Teoretic Solomon Haliță Sîngeorz-Băi”, precizeazîă IȘJ Bistrița-Năsăud.

Media minimă de promovare a examenului este 6 (șase), iar nota minimă pentru fiecare probă scrisă este 5 (cinci). Procentul de promovare este calculat din totalul candidaţilor prezenţi, incluzând în această categorie şi candidaţii eliminaţi.

Rezultatele (înainte de contestaţii) au fost afișate astăzi, 2 septembrie, în centrele de examen şi pe pagina web dedicată, bacalaureat.edu.ro. La fel ca în prima sesiune, rezultatele sunt publicate prin anonimizare, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, tot astăzi, în intervalul orar 14:00 – 20:00. În cazul formulării și transmiterii în sistem electronic a contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/ reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie. 

1 notes
75 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *