Un grup de deținuți din Penitenciarul Bistrița participă la Bursa Generală a Locurilor de Muncă

 -  -  16685


 

Un grup de persoane condamnate, custodiate de Penitenciarul Bistriţa, va participa vineri, 12 aprilie 2019, la Bursa Locurilor de Muncă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Penitenciarului Bistrița, comisar șef de penitenciare Cosmin Părăuan, ”deţinuţii care vor discuta cu angajatorii sunt în executarea unei pedepse în regim deschis sau semideschis, aflându-se în apropierea termenului de a fi discutate în comisia de propuneri pentru liberare condiţionată”.

Totodată, persoanele condamnate selectate sunt din rândul celor apte pentru muncă din punct de vedere medical, calificaţi profesional sau necalificaţi, dar care posedă abilităţi practice într-o meserie.

”Participarea deţinuţilor la Bursa Locurilor de Muncă urmăreşte sensibilizarea angajatorilor privind problematica socială a acestei categorii vulnerabile, precum şi oferirea unei oportunităţi pentru fiecare dintre participanţi de a deveni un potenţial angajat după punerea în libertate”, mai arată reprezentanții Penitenciarului Bistrița.

Bursa Generală a Locurilor de Muncă este organizată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa – Năsăud și se va desfășura vineri, 12 aprilie, la Colegiul Tehnic ”Grigore Moisil”. Aproape 40 de agenți economici au confirmat participarea la bursă, oferind peste 300 de locuri de muncă în diverse domenii.

FOTO: www.stiriactualeonline.ro

16 bookmark
0 notes
410 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.