Un inginer silvic de 29 de ani din Bistrița Bârgăului a fost REȚINUT 24 de ore! A făcut 3 avize FALSE pentru 30 de metri cubi de lemn! Procurorii l-au lăsat LIBER și-acum e pe control judiciar!

Un bărbat din Bistrița Bârgăului, cercetat pentru fals informatic, a fost reținut de polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol

La data de 11 mai a.c., în baza unui mandat de aducere, polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol au condus la sediul Poliției un bărbat de 29 de ani, din Bistrița Bârgăului, cercetat pentru infracțiunea de fals informatic. În urma audierilor, polițiștii au dispus fașă de acesta măsura reținerii pentru 24 de ore.

Afaceri cu firma lui taică-su!

În urma investigațiilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că, în perioada 20-23 aprilie 2023 acesta, în calitate de inginer silvic, ar fi emis 3 avize electronice pentru cantitatea de 30,95 metri cubi de material lemnos, în care ar fi menționat, în fals, că acesta provine din 3 partizi amplasate în afara fondului forestier. În realitate însă, materialul lemnos ar proveni din arbori exploatați ilegal din fondul forestier național. Ulterior, materialul lemnos ar fi fost transportat în baza celor 3 avize electronice la punctul de lucru al unei societăți administrată de tatăl bărbatului de 29 de ani.

FOTO: arhivă

La data de 28 aprilie a.c., în urma unei percheziții la punctul de lucru al societății în cauză, a fost descoperită și ridicată în vederea instituirii sechestrului asigurător cantitatea de 32,45 de metri cubi de material lemnos, în valoare de 14.710 lei care ar fi fost transportat în baza celor 3 avize.

Procurorii i-au dat drumul din AREST și l-au băgat pe control judiciar pt 60 de zile!

Astăzi, 12 mai, acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița care a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, iar printre măsurile stabilite, procurorul a dispus interdicția bărbatului de a utiliza aplicația S.U.M.A.L. 2.0.

Cercetările continuă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *