Un lanț de magazine din Bistrița-Năsăud taxează decizia Austriei de a se opune aderării României la Spațiul Schengen

 -  - 


Un lanț de magazine din județul Bistrița-Năsăud taxează decizia Austriei de a se opune aderării României la Spațiul Schengen. 

Administratorul lanțului de magazine Punct, Dragoș Hârjoabă, care este și președintele AUR Bistrița-Năsăud, a anunțat că va retrage de la comercializare produsele austriece.

Voi retrage de la vânzare din toate magazinele Punct produsele austriece RedBull și Pfanner. Mulțumim, Austria!”, a scris Dragoș Hârjoabă pe o rețea de socializare.

Decizia lui Dragos Hârjoabă a venit după ce oficialii Austriei au anunțat că se opun aderării României la Spațiul Schengen.

Cancelarul austriac Karl Nehammer a declarat marţi, la Tirana, cu ocazia unui summit între Uniunea Europeană şi Balcanii de Vest, că Viena se opune aderării României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen.

Ministrul de interne a spus clar. Austria nu este de acord cu extinderea (n.r. – Spaţiului Schengen) cu România şi Bulgaria. Este nevoie de mai mult timp. Avem 75.000 de imigranţi ilegali neînregistraţi în Austria. Asta înseamnă că au trecut graniţa externă a Uniunii Europene şi au ajuns într-o ţară fără ieşire la mare, cum este Austria. Trebuie să răspundem mai întâi acestor întrebări legate de securitate”, a spus Nehammer, citat de agenţia bulgară de presă Novinite.

Despre decizia Austriei cu privire la aderarea României la spaţiul european de liberă circulaţie, preşedintele României, Klaus Iohannis, a precizat că „în continuare se discută şi se negociază”. „Nu ne vom opri din discutat şi negociat până în ultimul moment”, a afirmat şeful statului.

Vizualizări 163 

bookmark icon

2 thoughts on “Un lanț de magazine din Bistrița-Năsăud taxează decizia Austriei de a se opune aderării României la Spațiul Schengen

Oldest
Newest
Most Upvoted

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.