Un nou caz de pestă porcină africană, confirmat la limita cu județul Maramureș. ”Odată cu topirea zăpezii, mişcarea populaţiilor de mistreţ s-a accelerat şi ne aşteptăm, din păcate, la noi cazuri!”

 -  -  10477Prefectul judeţului Bistrița-Năsăud, Ovidiu Victor Frenţ, a anunţat, într-o şedinţă a Colegiului Prefectural, că un nou caz de pestă porcină africană a fost confirmat la limita de judeţ, în localitatea Groşii Ţibleşului din judeţul Maramureş. Virusul a fost confirmat tot la un exemplar de porc mistreț.

Am avut o şedinţă operativă cu Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Bistrița-Năsăud şi cu Garda Forestieră. Astăzi vom convoca şi Comitetul Local pentru Combaterea Bolilor şi vom lua măsurile care se impun. Chiar dacă nu este acest nou caz în judeţul nostru, ci în Maramureş, suntem în aceeaşi zonă afectată şi, evident că, odată cu topirea zăpezii, mişcarea populaţiilor de mistreţ s-a accelerat şi ne aşteptăm, din păcate, la noi cazuri. Noi vom lua, împreună cu fondurile de vânătoare, cu ocoalele silvice, autorităţile publice locale toate măsurile care se impun şi care vor fi comunicate și public”, a declarat prefectul Ovidiu Victor Frenţ.

La nivelul județului Bistrița-Năsăud au fost confirmate, la mijlocul lunii ianuarie, două cazuri de pestă porcină africană. Virusul nu a afectat animalele domestice, fiind înregistrat doar la porci mistreți.

10 bookmark
0 notes
202 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.