Un nou focar de COVID-19 în Bistrița-Năsăud

 -  -  1536


Un nou focar de COVID-19 a fost confirmat la nivelul județului Bistrița-Năsăud, a anunțat miercuri Instituția Prefectului.

Potrivit datelor comunicate de Prefectura Bistrița-Năsăud, focarul a fost depistat la Centrul Rezidential Sfântul Johann, aflat pe raza comunei Șieu Măgheruș. Un număr de 12 beneficiari ai acestui centru au fost confirmați cu infecții cu noul coronavirus.

Persoanele infectate nu prezintă o forma gravă și sunt tratate la centru, nefiind necesară internarea lor în spital”, au declarat reprezentanții Instituției Prefectului.

În centru există un număr total de 34 de beneficiari, cei 12 confirmați pozitiv fiind izolați de ceilalți beneficiari. Dintre cele 12 persoane confirmate pozitiv, 9 sunt vaccinate împotriva COVID-19.

Acesta este cel de-al doilea focar de COVID-19 confirmat la nivelul județului Bistrița-Năsăud, după cel de la Penitenciarul Bistrița unde au fost înregistrate 65 de cazuri pozitive de COVID-19.

La data de 20 octombrie, rata de infectare cu noul coronavirus în județul Bistrița-Năsăud a ajuns la 5,38 la mia de locuitori.

0 notes
661 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *