Un nou sezon de proiecţii în aer liber. Cinemobilul va ajunge din nou la Bistrița

 -  -  14773 

Cinemobilul, cea mai accesibilă caravană de film din România, şi-a început din nou drumurile prin ţară, oferind experienţa unui cinematograf în aer liber locuitorilor din regiuni diferite alte ţării, care nu au în mod obişnuit posibilitatea vizionării de filme în aer liber. Cea de-a cincea ediţie a caravanei Cinemobilul se va extinde până în luna noiembrie, urmând ca pe data de 15 iulie să poposească și la Bistrița.

După o serie de proiecţii de film organizate în 4 sate din proximitatea Clujului: Aghireşu, Răchiţele, Frata, Dragu, în cadrul TIFF – Festivalul Internaţional de Film Transilvania, la care au participat peste 600 de copii, prima oprire a caravanei Cinemobilul a fost la Tulcea, unde în parteneriat cu Pelicam – Festivalul Internaţional de Film despre Mediu şi Oameni, Cinemobilul a susţinut programul educativ al festivalului, la care au participat aproximativ 700 de copii din clasele primare.

Cu sprijinul Kaufland Romania, Cinemobilul va ajunge în următoarele luni în oraşe din toată ţara, având ca obiectiv accesibilizarea experienţelor cinematografice la nivel naţional. Evenimente cinematografice au mai avut loc până acum la Carei, Satu Mare, Sighetu Marmaţiei, iar astăzi Cinemobilul va poposi la Baia Mare.

Localităţile care vor fi vizitate de Cinemobilul în luna iulie sunt: Oradea (8 iulie), Arad (9 iulie), Timişoara (10 iulie), Lugoj (11 iulie), Deva (12 iulie), Bistriţa (15 iulie), Gherla (16 iulie), Turda (17 iulie), Alba-Iulia (22 iulie), Orăştie (23 iulie), Caransebeş (24 iulie) Reşiţa (25 iulie), Hunedoara (26 iulie), Tîrgu Mureş (29 iulie), Reghin (30 iulie), Gheorgheni (31 iulie).

Proiecţiile de film vor începe la ora 21:00 şi se vor desfăşura în parcările magazinelor Kaufland din aceste oraşe. Intrarea la evenimente este liberă.

Detalii despre filme şi program se pot găsi pe pagina de Facebook Cinemobilul sau pe site-ul oficial www.cinemobilul.ro

Cinemobilul- Caravana Cinematografică este un proiect al Asociaţiei Cinemobilul, cu sprijinul Administraţiei Fondului Cultural Naţional (AFCN) şi al Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC).

14 bookmark
0 notes
498 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.