Eveniment

Un număr de 25 de elevi din judeţ au absentat de la prima probă a examenului de bacalaureat

 -  - 


Un număr de 25 de absolvenţi de liceu din judeţul Bistrița-Năsăud au absentat, luni, de la prima probă a examenului de bacalaureat.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Bistrița-Năsăud, la prima probă a examenului de bacalaureat din acest an, proba scrisă la Limba şi literatura română, s-au înscris 1.879 de elevi şi au fost prezenţi 1.854 de absolvenţi de liceu, 25 fiind absenți. Dintre cei prezenţi, niciun elev nu a fost eliminat din examen pentru tentativă de fraudă.

Examenul naţional de bacalaureat se desfăşoară în şapte centre de examen pentru un total de 2.033 de candidaţi, din care 1.794 provin din promoţia actuală de absolvenţi de liceu, iar 239 sunt din promoţiile anterioare.

După proba scrisă la Limba şi literatura română, marţi, 21 iunie 2022, se va desfăşura proba obligatorie a profilului, iar miercuri, 22 iunie , va avea loc proba la alegere a profilului şi a specializării. Proba la Limba si literatura maternă se va desfășura joi, 23 iunie.

Afișarea primelor rezultate va avea loc în data de 27 iunie (până la ora 12:00). Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Afișarea rezultatelor finale este prevăzută în data de 1 iulie.

93 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.