Un număr de 90 de elevi au absentat de la cea de-a doua probă a examenului de Evaluare Națională

 -  -  983


Cea de-a doua probă scrisă din cadrul Evaluării Naționale a absolvenților de clasa a VIII-a – proba la Matematică – s-a desfășurat joi, 24 iunie. La nivelul județului Bistrița-Năsăud, din cei 2.031 de candidați înscriși la examen, prezenți au fost 1.941 candidați.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud, nu s-au prezentat la examen 90 de candidați, reprezentând un procent de 4,43%. Niciun elev nu a fost eliminat pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Matematică se vor publica de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte edu.ro, la ora 15,00.

Următoarea probă scrisă (Limba și literatura maternă) va avea loc vineri, 25 iunie.

Primele rezultate vor fi afișate marți, 29 iunie, până la ora 14:00 (în centrele de examen).

Comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul evaluare.edu.ro, respectându-se Regulamentul general privind protecția datelor personale. Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută.

Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 4 iulie.

0 notes
108 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *