Un pompier din Bistrița a primit Emblema de Onoare a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență

 -  -  1009

Pompierul Ionuț Moldovan, de la Detașamentul de Pompieri Bistrița, cel care a salvat viața unui tânăr de 16 ani, a primit Emblema de Onoare a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

”Vă amintiți de tânărul în vârstă de 16 ani salvat de Moldovan Ionuț – pompier salvator la Detașamentul de Pompieri Bistrița ? Colegul nostru a primit Emblema de Onoare a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență în cadrul unei festivități organizate la Ministerul Afacerilor Interne! Ne mândrim cu tine, Ionuț! Felicitări pentru modul în care ai făcut și faci cinste uniformei de salvator și devizei în care crezi!”, au transmis reprezentanții Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud.

Reamintim că, în vara acestui an, pompierul Ionuț Moldovan a salvat viața unui adolescent de 16 ani. Tânărul s-a înecat în bazinul de înot de la Ștrandul Codrișor, fiind scos din apă inconștient de salvamarul ștrandului.

Pompierul Ionuț Moldovan se afa în timpul liber și a intervenit fără să stea pe gânduri. Salvatorul a aplicat manevrele de resuscitare și adolescentul înecat a răspuns acestora, pompierul reușind să îi păstreze semnele vitale până la sosirea echipajelor medicale.

Subiectul a fost prezentat de Ziar de Bistrița la acea vreme:

0 notes
134 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *