Un prim deces cauzat de gripă. Un bărbat din Livezile a fost răpus de boală

 -  -  8


Un bărbat în vârstă de 67 de ani din județul Bistrița-Năsăud și-a pierdut viața după ce s-a îmbolnăvit de gripă.

Potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, decesul s-a produs la data de 25 ianuarie, bărbatul fiind internat pe secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Bistrița.

Acesta era din localitatea Livezile și se pare că s-a prezentat mult prea târziu la medic, la aproximativ o săptămână de la debutul bolii. Primele date arată că acesta avea și alte boli asociate.

ACTUALIZARE

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Camelia Strungari, pacientul ”s-a prezentat în data de 17 ianuarie la UPU cu insuficiență respiratorie acută, bronhopneumonie cronică obstructivă acutizată, frisoane, tuse seacă și alte comorbidități”.

A fost internat la Secția Pneumologie și, întrucât starea sa s-a agavat, a fost transferat la Secția Anestezie-Terapie Intensivă, unde i-a fost administrat tratament antiviral și terapie de monitorizare si susținere a funcțiilor vitale. Evoluția stării sale de sănătate a fost nefavorabilă și, din cauza insuficienței multiple de organe, a decedat în data de 25 ianuarie.

În cazul acestui pacient, Institutul Cantacuzino a confirmat diagnosticul de gripă (virus gripal tip A).

8 bookmark
0 notes
1047 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.