Un sens de mers al DN 16, blocat pe raza localității Silivașu de Câmpie; intervenții și la Lunca Ilvei

 -  -  1046


Drumul Naţional 16, care face legătura între orașele Cluj-Napoca și Reghin și care traversează și două comune din județul Bistrița-Năsăud, este blocat pe un sens, pe o porțiune de aproximativ 50 de metri, ca urmare a precipitațiilor căzute în ultimele ore.

Potrivit Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, drumul este blocat în zona localității Silivașu de Câmpie din județul Bistrița-Năsăud, ca urmare a unei viituri.

Pentru deblocarea drumului, la fața locului intervin utilaje din cadrul Comitetului Local pentru Situații de Urgență Silivașu de Câmpie, precum și din cadrul Secției Bistrița a Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Cluj.

Până în acest moment nu sunt gospodării izolate sau în pericol de inundare. Situația operativă este monitorizată în permanență prin Centrul Operațional Județean”, precizează reprezentanții ISU Bistrița-Năsăud.

Până vineri seara la ora 23:00, județul Bistrița-Năsăud se află sub avertizare meteo cod portocaliu de vijelii puternice, grindină și ploi abundente. Ulterior, în intervalul 2 iulie, ora 23:00 – 3 iulie, ora 10:00, va fi în vigoare o atenționare meteorologică cod galben de ploi însemnate cantitativ și instabilitate atmosferică temporar accentuată.

ACTUALIZARE

De asemenea, pompierii voluntari au fost solicitați să intervină și în localitatea Lunca Ilvei, unde, ca urmare a precipitațiilor, au fost inundate mai multe culturi agricole, un podeț și un beci. Pentru evacuarea apei din beci intervine Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență cu o motopompă.

0 notes
171 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *