VIDEO: Un șofer de la Filadelfia, filmat în timp ce fură din mașinile ce le transportă pe platformă! Patronul Sighiartău era să fie arestat acum 2 săptămâni pentru evaziunea din dosarul “coletărie 2013”!

 -  -  132196


Un filmuleț realizat cu un telefon mobil a stârnit reacții puternice în mediul on-line. Un șofer al companiei Filadelfia, deținută de familia Sighiartău este filmat în timp ce deschide mai multe mașini pe care le transporta pe platformă. Din imagini se poate observa cu ușurință numărul de înmatriculare a mașinii: BN 42 FIT și abțibildurile cu logo-ul companiei.

 

Individul a luat la rând mașinile de pe platformă și a sustras mai multe obiecte de mici dimensiuni din torpedo și portbagaj. Se poate vedea cum deschide portierele BMW-ului, după ce inițial a căutat într-un Mercedes A-Klasse.

Filmulețul a fost realizat într-o parcare din Spania (zona Centrovia – Zaragoza) de către un șofer de TIR aflat la pândă.

f3 - Copy600 de euro –  să trimiți o mașină pe platformă!

 “M -am uitat intentionat…la BMW-ul ăla verde de sus… până și CD-ul din casetofon i l-a luat… și din portbagaj…o geacă.. pffffff” – este replica unui commentator.

“Mulțumesc pentru video, nu îl văd bine pe om! O mașină de acolo e a mea! De-abia aștept să îl cunosc!!! Astept masina de vreo 2 luni, cică la rând! Mercedesul v12” –  este reacția unui client.

Românii care lucrează în străinătate preferă să-și trimită mașinile personale cu astfel de platforme, iar daunele suferite în timpul transportului ar trebui suportate de firmele implicate. În cazul de față, cei care se consideră parte vătămată pot da în judecată compania care a efectuat transportul, contra sumei de aproximativ 600 de euro pe bucată.

 

 

 

Gruparea Filadelfia, cercetată penal pentru bani la negru “din coletărie”. Acum 2 săptămâni au vrut să-l aresteze pe Sighiartău jr.

 

Grupul de firme Filadelfia, condus de familia Sighiartău, este anchetat de DIICOT Alba pentru constituire grup infracţional organizat şi evaziune fiscală, în afaceri de tip “coletărie”…

Ioan-Sighiartau-Copy

În februarie 2016, DIICOT Alba Iulia a solicitat arestarea preventivă a unuia dintre cei doi patroni ai grupului de firme Filadelfia din Bistriţa-Năsăud, Ioan Eugen Sighiartău. Acesta este cercetat penal din 2013 pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire grup infracţional organizat şi evaziune fiscală. Tribunalul Alba a decis, pe fond, măsura controlului judiciar.

 

Noua solicitare a procurorilor privind arestarea preventivă a unuia dintre cei doi inculpaţi poate avea legătură cu încălcarea unor obligaţii impuse anterior sau cu îngreunarea anchetei.

 

 
Procurorii DIICOT Alba Iulia au efectuat în 2013 percheziţii la sediul central al firmei din Bistriţa-Năsăud şi la puncte din alte judeţe. Filadelfia este un grup bistriţean de firme cu activităţi în mai multe domenii, cu afaceri de 20 de miloane de euro: transport rutier de persoane, intern şi internaţional (Tabita Tour), turism (Filadelfia Turism), asigurări (DirektAsig), transport de marfă (Filadelfia Marfă) şi construcţii (Filadelfia Construcţii).

Tabita Tour, specializată în transportul de persoane intern şi internaţional, se ocupă şi de închirierea autocarelor, oferind servicii de coletărie în Spania, Italia şi România – scrie adevărul.ro

 

filadelfia-group-696x522Citește AICI despre dosarul familiei Sighiartău: http://adevarul.ro/locale/alba-iulia/diicot-alba-vrea-arestarea-preventiva-patronului-filadelfia-ioan-sighiartau-cercetat-evaziune-fiscala-1_56bc47d95ab6550cb8ad661f/index.html

13 notes
1321 views
bookmark icon

8 thoughts on “VIDEO: Un șofer de la Filadelfia, filmat în timp ce fură din mașinile ce le transportă pe platformă! Patronul Sighiartău era să fie arestat acum 2 săptămâni pentru evaziunea din dosarul “coletărie 2013”!

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *