Un tânăr din Bistrița este cercetat penal după ce a accidentat o tânără și a părăsit locul accidentului

 

 

Un tânăr din Bistrița s-a ales cu dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului după ce a provocat un accident rutier și a ulterior a părăsit locul faptei.

La data de 8 octombrie 2019, în jurul orei 16.00, un tânăr de 27 de ani, din Bistrița, în timp ce conducea un autoturism pe raza orașului Bistrița, a surprins și accidentat o tânără de 17 ani, din municipiu, angajată regulamentar în traversarea străzii, prin loc special amenajat, semnalizat cu indicator rutier și marcaj. După producerea accidentului, conducătorul auto a plecat de la fața locului, iar după aproximativ o oră a fost identificat de polițiști. A fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ”, a declarat Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud.

Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului.

Oamenii legii reamitesc conducătorilor auto că în cazul unui accident soldat cu victime legea prevede următoarele obligații:

  • Conducătorul unui vehicul implicat într-un accident de circulație în urma căruia a rezultat moartea sau vătămarea integrității corporale ori a sănătății unei persoane este obligat să ia măsuri de anunțare imediată a poliției, să nu modifice sau să șteargă urmele accidentului și să nu părăsească locul faptei.
  • Orice persoană care este implicată sau are cunoștință de producerea unui accident de circulație în urma căruia a rezultat moartea sau vătămarea integrității corporale ori a sănătății uneia sau a mai multor persoane, precum și în situația în care în eveniment este implicat un vehicul care transportă mărfuri periculoase este obligată să anunțe de îndată poliția și să apeleze numărul național unic pentru apeluri de urgență 112, existent în rețelele de telefonie din România.
  • Este interzis oricărei persoane să schimbe poziția vehiculului implicat într-un accident de circulație în urma căruia a rezultat moartea sau vătămarea integrității corporale ori a sănătății uneia sau a mai multor persoane, să modifice starea locului sau să șteargă urmele accidentului fără încuviințarea poliției care cercetează accidentul.