Un urs a atacat o gospodărie din localitatea Mureșenii Bârgăului

 -  -  1009Un urs a provocat noaptea trecută pagube materiale într-o gospodărie din localitatea Mureșenii Bârgăului, comuna Tiha Bârgăului, incidentul fiind anunțat printr-un apel telefonic la 112.

Potrivit Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud, la locul solicitării s-a deplasat o patrulă mixtă formată din polițiști și jandarmi.

Forțele de ordine au constatat daunele, s-au asigurat că ursul este plecat din zonă și că oamenii care locuiesc acolo nu sunt în pericol. Între timp au fost informați reprezentanții Primăriei Tiha Bârgăului, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului de Poliție Județean, Agenției pentru Protecția Mediului, Gărzii Forestiere, Direcției Silvice, Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Bistrița-Năsăud, precum și ai Ocolului Silvic Bistrița-Bârgăului”, precizează Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.

În momentul de față este în derulare procedura pentru constituirea comisiei de constatare și evaluare exactă a pagubelor. Din primele date, ursul a rănit un porc.

Autoritățile fac apel la cetățenii care locuiesc în zone frecventate de urși să manifeste o atenție deosebită în această perioadă și să anunțe imediat autoritățile în momentul în care observă animale sălbatice în apropierea locuințelor.

Reamintim că, la începutul acestei luni, un alt urs a atacat o gospodărie din localitatea Cușma. De asemenea, un alt urs a fost accidentat mortal de un autoturism pe DN 17, între localitățile Șieu Sfântu și Șintereag. 

0 notes
134 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lentile-contact-colorate.net