Un urs a coborât în apropierea gospodăriilor din localitatea Cușma

 -  -  11258


 

Marți seara, în jurul orei 21.00, prin intermediul unui apel la Numărul Unic pentru Apeluri de Urgență 112, s-a anunțat că pe raza localității Cușma, județul Bistrița-Năsăud, un urs dă târcoale în apropierea godpodăriilor. Populația din zonă a fost alertată prin intermediul transmiterii unui mesaj cu ajutorul sistemului Ro-Alert.

La fața locului s-au deplasat un echipaj din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud, unul al Inspectoratului Județean de Poliție, precum și reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Bistrița-Năsăud și ai Primăriei comunei Livezile.

Din fericire ursul nu a creat pagube. La fața locului s-au efectuat patrulări cu sistemele optice si acustice pornite, ursul retrăgându-se în pădure”, au precizat reprezentanții Inspectoratului Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud.

Este a doua oară când populația de pe raza localității Cușma este aretată prin Ro-Alert despre existența unui urs, problema urșilor și a pagubelor produse de aceștia fiind ridicată și în cadrul ultimei ședințe a Colegiului Prefectural Bistrița-Năsăud. La acea vreme, s-a precizat că județul Bistrița-Năsăud are de 4 ori mai mulți urși decât numărul optim de exemplare, însă reprezentanții autorităților locale spun că nu pot lua măsuri rapide pentru că trebuie îndeplinită o procedură extrem de complicată pentru a se putea recolta exemplarul din fondul cinegetic sau pentru a îl reloca. În plus, cu toate că au existat în ultima perioadă 13 solicitări în acest sens, ele nu au fost aprobate de Ministerul Mediului.

Despre acest subiect, Ziar de Bistrița a mai scris:

Bistrița-Năsăud are de 4 ori mai mulți urși decât numărul optim de exemplare. ”Procedură complicată pentru recoltarea sau relocarea lor”

Sursa foto: Vrancea24.ro

1 notes
383 views
bookmark icon

One thought on “Un urs a coborât în apropierea gospodăriilor din localitatea Cușma

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *