Un urs a intrat într-o gospodărie din localitatea Petriș şi a omorât două animale domestice

 -  - 


Un urs a intrat, în noaptea de miercuri spre joi, într-o gospodărie din localitatea Petriș, comuna Cetate, şi a omorât două animale domestice. Proprietarul gospodăriei a sunat la 112 pentru a anunţa prezenţa ursului, iar la faţa locului a fost trimis un echipaj de la Jandarmerie.

”În această dimineață, în jurul orei 05.00, un urs a intrat în grădina unei gospodării din localitatea Petriș. Jandarmii bistrițeni s-au deplasat la locul indicat și au constatat că acesta a intrat în adăpostul animalelor și a omorât o capră și un ied. La fața locului, alături de jandarmi, au mai fost prezenți: primarul comunei Cetate, Lucian Tarniță, un echipaj de Poliție și un reprezentant al fondului de vânătoare. Locuitorii din zonă au fost anunțați despre pericol de către reprezentanții Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, printr-un mesaj RO-ALERT”, a declarat Georgeta Cășvan, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bistrița-Năsăud.

Pentru a se asigura că ursul nu se întoarce în localitate, jandarmii au rămas în zonă până joi dimineaţa. 

Pentru a preveni incidentele nedorite, Jandarmeria le recomandă cetățenilor să sune la 112 de fiecare dată când întâlnesc astfel de situații, să nu încerce să intervină, să nu se apropie de urși pentru a-i filma sau fotografia și să nu încerce să hrănească animalele sălbatice.

0 notes
1 view
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.