Ultimele noutati

Una-i administrația și alta-i propaganda, una e să vrei, alta e să ai banii! Niculae prezintă o listă cu 20 de străzi de modernizat, doar că încă NU are bani pentru investiții! NU e clar nici dacă ia credit din bancă și zice cu juma de gură că începe cu bani de la buget!

Viceprimarul Bistriței a susținut o conferință de presă în care a explicat presei locale planurile sale de viitor. Cristi Nicuale a făcut o încercare subtilă de a arăta lumii că el este inițiatorul aceste liste, NU primarul în exercițiu. Chiar dacă a încercat să-și arate mușchii, primarul Ovidiu Crețu este în fapt ordonator principal de credite și totodată cel care decide în privința bugetului local, care ulterior este supus la vot în plenul Consiliului Local.

Planul PSD pentru a opri valul de nemulțumiri: promisiuni de asfaltări în oraș!

Cristi Niculae a prezentat o listă cu străzile care vor prinde asfalt în viitorul apropiat! Așa zice el, dar NU e clar care-i viitorul apropiat și de unde bani!

În ceea ce privește străzile din zonele noi de locuințe (străzile de pământ), administrația Ovidiu Crețu a modernizat 40 de străzi în 10 ani. Deci, o medie de 4 străzi pe an. Pentru a induce în eroare, viceprimarul Nicuale spune că anul trecut a recepționat 11 străzi. În fapt, străzile au fost asfaltate în decursul anilor și recepționate la pachet. Niculae se folosește de această acțiune și spune tuturor că de fapt Primăria Bistrița a asfaltat 10 străzi într-un an, lucru total neadevărat.

 

Potrivit Primăriei Bistrița, cele 20 de străzi din oraș, care sunt prinse în programul de asfaltare sunt:

 • Simion Bărnuțiu;
 • Toamnei;
 • Zorilor;
 • Vasile Alecsandri;
 • Vasile Conta;
 • Ion Minulescu;
 • Vasile Nașcu;
 • Sucevei;
 • Bârgăului;
 • Emil Gârleanu;
 • Arțarilor (între strada Romană și strada Gării);
 • Florilor;
 • Nicolae Bălcescu;
 • Solomon Haliță;
 • Locotenent Călin;
 • Cerbului;
 • Barbu Ștefănescu Delavrancea;
 • Mărăști;
 • Mărăşeşti;
 • Pescarilor.

Iată cum a decurs dialogul între viceprimarul Niculae și jurnaliști:

Reporter: – referitor la rezoluțiile pe cre le votați în cadrul Organizației Municipale a PSD și mă refer aici la sursa de finanțare a acestor investiții… ce veți face dacă domnul primar Ovidiu Crețu Nu va fi de acord cu accesarea unui împrumut?

Cristi Nicuale: – Domnul primar Ovidiu Crețu, la fel ca și mine, în conferința principală a ridicat mâna sus…

Reporter: -vedeți că în mai multe rânduri, referitor la accesarea unui împrumut pentru străzi avem cu toții înregistrări a declarat că NU este de acord cu luarea de bani din bancă pentru modernizări străzi și accesarea unui împrumut pentru că așa a făcut Vasile Moldovan când a pierdut Primăria Bistrița. Ce veți face dacă NU veți găsi sursă de finanțare?

Cristi Nicuale: – vom găsi resurse din bugetul local să facem aceste străzi , dacă NU vom analiza și vom lua o decizie tot aici, la nivelul primăriei și vom lua decizia cea mai bună!

Reporter: – Ați prefigurat un termen de finalizare a acestor străzi pentru că ați afirma că administrația merge cu 10 străzi pe an.. de fapt sunt 40 de strajă în 10 ani de mandat, deci sunt 4 străzi pe an… iar aici ați prins o listă d 20 de străzi.. se vor .. dacă se merge cu același ritm se vor finaliza prin 2025 dacă păstrăm ritmul.

Cristi Nicuale: – Eu în 2016 – 2017 am recepționat 11 străzi !

Reporter: – Corect, dar sunt 40 în 10 ani…

Cristi Nicuale: –  Eu în campania electorală am promis că facem 10 străzi pe an. Sunt convins că voi face acest lucru!

Reporter: – Mă refeream la străzile pe care le-ați enumerat din zonele…

Cristi Nicuale: – ceea ce am enumerat sunt străzile din oraș care au asfalt..

Reporter: Am reținut! Când se vor finaliza?

Cristi Niculae: – Eu cred că o parte se vor finaliza în 2020 și o parte până în 2022.

Reporter: – Și dacă domnul primar NU va fi de acord cu accesarea unui împrumut?

Cristi Niculae: – Cred că este de acord…. eu am discutat acest lucru cu el înainte de conferința de presă NU am luat decizia, v-am spus: ori bugetul municipiului, ori un împrumut!

Reporter: – Ați făcut o estimare?

Cristi Niculae: – NU am o estimare concretă, dar pentru avizarea documentațiilor am prins în jur de 300.000 de lei pentru toate cele 20.

Reporter: – Pentru proiectare?

Cristi Nicuale: – NU pentru proiectare! Proiectare, anul viitor ci banii pentru expertizele tehnice și pentru documentare de lucrări de investiții!

Reporter: – O evaluare estimativă aveți?

Cristi Nicuale: –  NU am o valoare estimativă, dar orice valoare estimativă este un lucru important pentru noi, pentru cetăţenii orașului și le știm pentru că de-un an jumătate numai asta aud: parcări, străzi, parcări rezidențiale este o problemă pe are o vom rezolv și am făcut pași în acest sens!

Reporter (ironic) – Mai trebuie sursa de finanțare și e OK!

Cristi Nicuale:- Da.. vom stabili sursa de finanțare, v-am spus!

 

Deocamdată în proiectul de buget pe anul în curs este cuprinsă suma de 300.000 de lei pentru studii de fezabilitate în vederea modernizării și reabilitării celor 20 de străzi din oraș. Urmează proiectarea acestora și abia dacă se va găsi sursă de finanțare se poate vorbi de începerea execuției.

Această ieșire publică a viceprimarului Niculae are scopul de a estompa valul de nemulțuiri în ce privește optica de până acum a Primăriei Bistrița, ritmul lent în care se desfășoară aceste investiții și faptul că până acum administrația Ovidiu Crețu a IGNORAT modernizarea străzilor din oraș.

Ovidiu Crețu a invocat mereu faptul că pe anumite străzi din oraș s-au efectuat lucrări la rețelele de utilități și de aceea NU ar fi intervenit cu asfaltarea, lucru parțial adevărat, dar nici măcar pe acele zone unde s-a intervenit NU exista un plan de asfaltare.

Acest lucru demonstrează că Primăria Bistrița a aplicat o strategie greșită pe termen lung la capitolul infrastructură și după 10 ani de mandat nici măcar NU există proiectare pentru modernizarea străzilor din municipiu. Mai grav este faptul că încă NU s-a identificat sursa de finanțare a acestor investiții… lucru elementar pentru cei care doresc să conducă administrația locală, care în loc de lucruri concrete vin cu promisiuni electorale!
Comentarii
Caricatură

Ziar de Bistrita