Undă verde pentru modernizarea drumului de la Satu Nou la Cușma. Investiția este de aproape 3,5 milioane euro

 -  -  2986Un nou contract care vizează modernizarea unui tronson de drum județean din Bistrița-Năsăud a fost semnat vineri la sediul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud. Este vorba despre un tronson al DJ 172G, de la Satu Nou la Cușma, în lungime de 6,7 km.

Astăzi semnăm încă un contract pentru modernizarea unui tronson important de drum din DJ 172G, Cușma – Satu Nou. (…) Am început modernizarea acestui drum județean din Livezile. Am reuşit să îl ducem până la nivelul satului Cuşma. Ar fi fost făcut de mult, dar din păcate nu au existat documentațiile tehnice necesare. Am reluat discuțiile, s-au refăcut documentațiile și am găsit și resursele financiare necesare. S-au terminat licitațiile, contestații și astăză suntem în situaţia fericită de a semna acest contract pentru tronsonul de 6,7 kilometri, între Cuşma şi Satu Nou. Sursa de finanţare este  Programul Operațional Regional 2014-2020, valoarea contractului este de  16.713.978 lei, aproximativ 3,5 milioane euro. Durata contractului este de 28 luni, dintre care două luni proiectarea, două luni etapa administrativă și 24 luni execuția lucrărilor. Perioada de garanție este de 78 de luni, mai exact 6 ani și jumătate”, a declarat președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan.

Sursa citată a completat că lucrările vor fi împărțite în două loturi, astfel încât, în toamna acestui an, pe raza satului Cușma să se poată turna un prim strat de asfalt.

Vom rupe acest tronson în două loturi. Lotul 1, de aproximativ 1,5 km, este pe cadastralul satului Cuşma și diferenţa, de 5,2 km, este din Cușma până în Satu Nou la Cuşma. Nefiind probleme de proiectare foarte mari pe cadastralul satului Cuşma, va fi tratat separat, vom elibera autorizaţia de construcţie şi îmi doresc ca în această toamnă oamenii să aibă un strat de asfalt, să nu mai aibă probleme cu noroiul sau praful, pentru căacești oameni aşteaptă de foarte multă vreme această investiţie şi merită toate eforturile pentru a o reliza. În toamna acestui an, vom avea un strat de asfalt pe cadastralul satului Cuşma”, a mai adăugat Emil Radu Moldovan.

La rândul său, primarul comunei Livezile, Traian Simionca, a spus că începerea lucrărilor de modernizare a acestui tronson de drum este o veste foarte bună pentru locuitorii satului Cușma.

Contractul pentru acest tronson de drum a fost adjudecat de asocierea dintre SC TRANSILVANIA GRAND CONSTRUCT SRL (lider de asociere- lucrările de execuție) și SC SOMEȘ TOP GRUP SRL (asociat- servicii de proiectare și asistență tehnică).

Lucrările vor viza un sistem rutier pe partea carosabilă și benzi de încadrare, sistem rutier pe drumurile laterale și stații de autobuz, amenajarea a 29 de drumuri laterale (aproximativ 4 m lățime și 25 m lungime), sistem rutier pe acostamente (10 cm strat de balast și 20 cm strat de piatră spartă), rigole ranforsate, rigole de acostament, șanțuri naturale, refacerea și decolmatarea podețelor existente, lucrări de consolidare (ziduri de sprijin și fundații), semnalizare rutieră, indicatoare rutiere.

2 notes
111 views
bookmark icon

One thought on “Undă verde pentru modernizarea drumului de la Satu Nou la Cușma. Investiția este de aproape 3,5 milioane euro

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *