Unde ar putea fi amenajată o nouă cale de acces în Spitalul Județean de Urgență Bistrița

 -  -  1226


În curând, Spitalul Județean de Urgență Bistrița va intra din nou în șantier deoarece vor începe lucrările privind amenajarea unui heliport pe terasa superioară a clădirii, dar și cele privind extinderea și modernizarea Unității de Primiri Urgențe. În aceste condiții, managerul Gabriel Lazany spune că partea din față a spitalului, pe unde se face acum accesul și unde este amenajată o parcare pentru medici și personalul medical, va fi ocupată de utilaje. Astfel că, s-au căutat soluții pentru a se amenaja o nouă cale de acces în unitatea medicală.

”Vrem să rezolvăm partea de acces și de circuite pentru că după ce vom porni șantierul și vrm începe să fie montate macarale, zona aceasta se va transforma în zonă destinată organizării de șantier. Noi am făcut o solicitare către Consiliul Județean Bistrița-Năsăud de a face o achiziție pentru un teren ca să mai facem un acces în spital din strada 1 Decembrie. Dacă vom reuși să achiziționăm terenul, pe perioada cât vom fi blocați, o parte din acces va fi din strada 1 Decembrie. Astfel, vrem să amenajăm o nouă cale de acces și câteva locuri de parcare pe acel teren”, a declarat managerul Gabriel Lazany.

Totodată, unitatea medicală a mai făcut o solicitare la Consiliul Județean Bistrița-Năsăud prin care cere sprijin pentru a achiziționa și un alt teren situat în curtea Spitalului Județean de Urgență Bistrița, care a fost retrocedat în urmă cu mai mulți ani.

Despre achiziția celor două terenuri a vorbit și președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, în ultima ședință a CJ, din data de 30 octombrie.

”Suntem în diferite stadii cu achiziția a două terenuri care sunt în preajma Spitalului Județean de Urgență Bistrița. Este vorba despre acel teren din curtea terenului pe care, din păcate, a fost împroprietărit altcineva, cât și despre un alt teren pe care vrem să facem o altă intrare și o parcare pentru Unitatea de Primiri Urgențe. Când colegii din comisia de achiziție a terenurilor vor finaliza ultimele demersuri vom convoca o ședință extraordinară pentru a da deciziile necesare pe aceste subiecte”, a spus Emil Radu Moldovan.

0 notes
351 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *