Unde puteți suna pentru a sesiza nerespectarea măsurilor impuse în starea de alertă

 -  -  972


Cetățenii care sunt martorii unor situații care încalcă prevederile legale cu privire la limitarea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus și care vor să sesizeze acest lucru pot apel numărul de tip TELVERDE 0800 800 165.

Linia telefonică dedicată special sesizării neregulilor privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID – 19 este funcțională, astfel că oricine observă nereguli le poate sesiza autorităților.

Totodată, la nivelul județului Bistrița-Năsăud, la solicitarea prefectului Stelian Dolha a fost constituită o echipă care va coordona intervențiile pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de răspândirea noului coronavirus.

”Aceasta este coordonată de prefectul județului și are în componență instituții cu atribuții de control, și anume: Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul Județean de Jandarmi, Direcția de Sănătate Publică, Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Inspectoratul Teritorial de Muncă, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului, Inspectoratul de Stat pentru Control în Transporturi Rutiere, Biroul Județean de Poliție Transporturi. Grupa de coordonare se reunește în fiecare zi de luni, precum și atunci când situația impune acest lucru, în funcție de evoluția epidemiei de coronavirus”, precizează Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.

Angajații instituțiilor care fac parte din Grupa de coordonare a intervenției formează echipe mixte care efectuează activități de control în teren, pentru a verifica dacă agenții economici (magazine, supermarketuri, terase), precum și organizatorii de evenimente și prestatorii de servicii de transport respectă măsurile de protecție impuse în această perioadă.

Întrucât numărul cazurilor persoanelor infectate cu noul coronavirus este în continuă creștere, aceste misiuni vor fi intensificate în perioada următoare.

De asemenea, sunt intensificate și campaniile de conștientizare a riscului de răspândire a noului coronavirus.

A fost constituită Grupa de coordonare a intervenției pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de răspândirea…

Publicată de Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud pe Luni, 6 iulie 2020

0 notes
97 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *