Unde-s doi, puterea crește: opoziția din Bistrița s-a unit împotriva proiectului de modernizare a Pieței Centrale

Liderii Dreptei Bistrițene – Partidul Mișcarea Populară, Partidul Național Liberal, Uniunea Salvați România, Partidul Verde, Partidul Ecologist, Asociația Bistrița Civilă, Asociația Comercianților din Centrul Vechi, Grupul de Inițiativă a Bistrițenilor, reprezențanți socitatea civilă s-au întâlnit ieri și au pus la cale un plan de stopare a defrișărilor din Piața Centrală!

Pentru prima dată în ultimii ani, forțele politice din opoziție și reprezentanții societății civile din Bistrița s-au așezat la acceași masă pentru a găsi soluții de rezolvare a nemulțumirilor exprimate de cetățeni. Tema care a unit opoziția este modernizarea Pieței Centrale din Bistrița, un proiect inițiat de administrația locală PSD care a stârnit supărarea bistrițenilor și care prevede reducerea cu 90% a spațiului verde și cu 45% a numărului de arbori din respectiva zonă.

Întâlnirea a avut loc vineri, 27.07.2018, la Cabinetul parlamentar din Municipiul Bistrița al deputatului Ionuț Simionca, președinte filialei județene a PMP. Alături de acesta, la întâlnire au mai participat: Ioan Turc, președintele PNL Bistrița-Năsăud; deputatul Cristina Iurișniți, președinta USR Bistrița-Năsăud; Marius Bălan, președintele Partidului Verde din Bistrița-Năsăud; Florin Chereji, președintele Asociației Bistrița Civică; Ioan Miclea, președintele Asociației Comercianților din Centrul Vechi; Doru Mârza, reprezentant al Partidului Ecologist; Alecu Ștefan, din partea Grupului de inițiativă a bistrițenilor; Vasile Man, reprezentat al societății civile.

Pornind de la ideea că toți participanții la întâlnire doresc modernizarea Municipiului Bistrița, fără a sacrifica însă spațiile verzi și arhitectura orașului, aceștia au conturat un curs de acțiune comun cu privire la proiectul propus de PSD privind modernizarea Pieței Centrale. Opoziția ar putea recurge, dacă va fi nevoie, inclusiv la contestarea în instanță a autorizației de construcție sau la inițierea unui referendum local pe această temă.

Conștienți că o acțiune comună are mai multă forță și șanse mai mari de reușită, reprezentanții formațiunilor politice și civice de opoziție din județul Bistrița-Năsăud au convenit să acționeze coerent și să se întâlnească, ori de câte ori este nevoie, pentru a găsi soluții la proiecte punctuale, de interes pentru cetățeni.