Unde vor fi mutați pacienții cu COVID-19 din secția de pe Alba Iulia. Clădirea intră în reabilitare

 -  -  1204


Circa 30 de pacienți cu COVID-19, care în prezent sunt internați în secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Bistrița, de pe strada Alba Iulia, vor fi mutați într-o altă locație, întrucât complexul spitalicesc face obiectul unui proiect de reabilitare finanțat din fonduri europene. Astfel, pentru a putea predea amplasamentul constructorului, SJU Bistrița este nevoit să mute activitatea medicală de pe strada Alba Iulia într-o altă locație.

Subiectul săptămânii este mutarea secției de pe Alba Iulia, unde avem internați pacienții COVID-19. Așa cum am mai spus, complexul spitalicesc de pe strada Alba Iulia este obiectul unei reabilitări prin fonduri europene. Până acum au fost efectuate lucrări pe un corp de clădire care era gol, dar lucrările nu mai pot continua din cauza faptului că nu am predat amplasamentul contructorului. Săptămâna trecută am primit notificarea din partea Consiliului Județean Bistrița-Năsăud – contractorul direct cu Agenția de Dezoltare Regională Nord-Vest. Până miercuri vom efectua mutarea secției și a pacienților în cadrul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, pe etajul IV COVID-19”, a declarat managerul SJU Bistrița, Gabriel Lazany, într-o emisiune la AS-TV.

Astfel, pacienții internați în prezent în secția de Boli Infecțioase de pe strada Alba Iulia vor fi transferați în clădirea mare a unității medicale, de pe strada General Grigore Bălan. Potrivit managerului SJU Bistrița, este vorba despre circa 30 de pacienți infectați cu noul coronavirus. Aceștia vor fi mutați în noua locație cu echipaje aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Bistrița-Năsăud.

De asemenea, sursa citată a mai completat că, începând din această săptămână, toți pacienții infectați cu COVID-19 care vor necesita spitalizare vor fi internați în clădirea mare a SJU Bistrița, la etajul IV, aici fiind disponibile 108 locuri.

La data de 13 iulie, la SJU Bistrița erau internați în total 52 de pacienți infectați cu noul coronavirus, 6 dintre aceștia fiind internați în secția de Anestezie și Terapie Intensivă, circa 30 în cea de Boli Infecțioase, iar diferența în sectorul COVID-19 de la etajul IV al unității medicale. Dintre cei 52 de pacienți, 10 sunt asimptomatici și 42 prezintă simptome specifice infecției cu noul coronavirus.

0 notes
329 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *