Unele magazine din centrele comerciale din Bistrița sunt închise în zilele de sâmbătă, duminică și în sărbătorile legale

 -  -  1359


În zilele de sâmbătă, duminică și în sărbătorile legale, mai multe magazine din centrele comerciale din Bistrița sunt închise, ca urmare a faptului că municipiul și localitățile aparținătoare sunt în carantină.

”Începând cu data intrării în carantină a municipiului Bistrița (19.11.2020), în zilele de sâmbătă, duminică și în sărbătorile legale, centrele comerciale de tip mall, indiferent de tipul accesului, din exterior sau din interior, își vor suspenda temporar activitatea. Fac excepție de la această prevedere operatorii economici care comercializează produse alimentare, farmaciile, curățătoriile, magazinele care comercianlizează hrană pentru animalele de companie, precum și cele care comercializează produse alimentare, băuturi alcoolice și nealcoolice, în sistem de livrare la domiciliu (operatori economici din zona fast-food)”, informează Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.

Autoritățile reamintesc că pentru deplasarea în vederea asigurării de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale, cetățenii trebuie să țină cont de anumite intervale orare:

  • 10:00 – 14.00 pentru persoanele cu vârsta de peste 65 de ani;
  • 06:00 – 10:00 sau 14:00 – 20:00 pentru persoanele cu vârsta mai mică de 65 de ani.

Potrivit Inspectoratului Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud, cetățenii nu prea țin cont de aceste intervale și nu le respectă. Spre exemplu, astăzi, chiar dacă municipiul Bistrița se află în carantină, bistrițenii s-au îndreptat în număr mare înspre supermarketurile de pe raza orașului, fără a respecta intervalul orar în care pot face acest lucru.

După ora 10.00, dispozitivele de control de pe raza orașului, formate din jandarmi, polițiști și reprezentanți ITM, din zona marilor magazine, au întâlnit foarte mulți cetățeni care doreau sa intre la cumpărături, fără să țină cont de cei mai în vârstă dintre bistrițeni, cărora le este rezervat pentru cumpărături intervalul 10.00-14.00, scopul este acela de a evita aglomerația și implicit îmbolnăvirile în rândul populației. Mai mult decât atât, foarte multe persoane din alte localități sau din afara județului intenționau să intre în Bistrița doar pentru cumparaturi, acestora nefiindu-le permisă intrarea în zona aflată în carantină. Facem precizarea că pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor, aprovizionarea cu bunuri de strictă necesitate trebuie realizată în imediata apropiere a domiciliului fără a mai intra în zona carantinată”, a transmis Inspectoratul Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud.

Totodată, mulți cetățeni nu au înțeles ce presupune instituirea carantinei și au încercat să intre în municipiul Bistrița pentru simple cumpărături, fără a ține cont de măsurile stabilite pentru această perioadă.

Autoritățile fac apel la cetățeni să respecte măsurile impuse în contextul carantinării municipiului Bistrița.

0 notes
484 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *