Ungaria a eliminat toate restricțiile de tranzitare pentru cetățenii români

 -  -  940


Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunțat că a făcut din nou demersuri pentru reducerea timpului de așteptare în punctele de trecere a frontierei cu Ungaria, la ieșirea din România. Astfel, în urma discuțiilor cu oficialii ungari, s-a stabilit că se elimină restricţiile de tranzitare a teritoriului naţional al Ungariei pentru toţi cetăţenii români.

”În urma refuzului autorităților de la Budapesta de a permite tranzitarea Ungariei cetățenilor români care nu au contracte de muncă în alte țări europene, oficialii Ministerului Afacerilor Interne din România au inițiat discuții cu partenerul maghiar. Discuțiile demarate la începutul acestei săptămâni au avut drept scop eliminarea restricțiilor care au dus la aglomerarea punctelor de trecere a frontierei, pe sensul de ieșire din țară, aglomerare produsă în special din cauza documentelor justificative pentru tranzitarea Ungariei solicitate unilateral cetățenilor români”, se arată într-un comunicat de presă al MAI.

Astfel, în urma discuțiilor, oficialii maghiari au transmis, în după-amiaza zilei de 16 iunie, că din noaptea de 16 spre 17 iunie, începând cu ora 00.00, ora Budapestei, respectiv ora 01.00, ora României, vor fi eliminate restricțiile de tranzitare a teritoriului național al Ungariei pentru toți cetățenii români.

”Discuțiile purtate de reprezentanții MAI cu partea maghiară se înscriu în acțiunile Ministerului Afacerilor Interne din toată această perioadă pentru a asigura cetățenilor români posibilitatea de a ieși și de a reveni în țară în condiții cât mai bune. Ministerul Afacerilor Interne își exprimă, în continuare, hotărârea de a depune toate eforturile necesare pentru a asigura respectarea dreptului cetățenilor români la liberă circulație, asa cum și noi respectăm acest drept cetățenilor unguri”, se mai arată în comunicatul MAI.

0 notes
65 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *